Aşı karşıtı kitap basmıştı: Yayıncı Rauf Baysal koronadan hayatını kaybetti

Salgınla mücadelede en önemli adımlardan biri olan koronavirüs aşısı karşıtı kitap basmasıyla gündeme gelen Hayy Kitap'ın sahibi ve genel yayın yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal'ın, Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 53 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Baysal'ın vefatı, Türkiye Yayıncılar Birliğinin sosyal medya hesabından "Üyemiz, Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal vefat etmiştir. Tüm sevenlerine, ailesine ve yayıncılık dünyasına başsağlığı dileriz." ifadeleriyle duyuruldu.

AŞI KARŞITI KİTAP YENİDEN GÜNDEME GELDİ, TEPKİLER GECİKMEDİ

Öte yandan Baysal'ın sahibi olduğu yayınevinin aşı karşıtı yayın yapması tekrar gündeme geldi. Bu yayınlar ve aşı karşıtı doktorlar nedeniyle Baysal gibi pek çok kişinin bu fikri benimseyip aşı olmadığı ve bu sebeple hayatlarını riske edip kaybettiği konuşuldu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yayınlanan kitabı hatırlattı ve Baysal'ın eşinin de hastanede olduğu iddasına yer verdi.

https://twitter.com/ismailsaymaz/status/1443870331165462531?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1443870331165462531%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.karar.com%2Fkultur-sanat-haberleri%2Fasi-karsiti-kitap-basmisti-yayinci-rauf-baysal-koronadan-1634272

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabında "Hergün tanımadıkları yüzlerce kişinin ölümünden de sorumlular" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Karar.com