Berlin’de büyük protesto: 100 bin kişiden Rusya’ya karşı ‘Savaşı durdurun’ çağrısı

Almanya’nın farklı kentlerinde yapılan protesto mitinglerinin en büyüğü Berlin’de gerçekleşti. 100 binin üzerinde katılımcı başkentte Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etti.

Almanya’nın birçok kentinde Rusya protesto edildi. Bu protestoların en büyüğü ise Berlin’de gerçekleşti. Organizatörlerin yaklaşık 20 kişinin katılacağını tahmin ettiği mitinge 100 binin üzerinde kişi katıldı. Polis katılımcı sayısını 6’lı hanelerin alt tarafı miktarınca açıklarken, organizatörler sayının 500 bini bulduğunu tahmin ettiklerin söyledi.

Berlin’in ünlü zafer anıtı ile Brandenburg kapısı arasındaki alanda gerçekleştirilen mitinge sendikalar, kiliseler, çevre örgütleri ve barış inisiyatifleri destek verdi, “Savaşı durdurun. Ukrayna ve bütün Avrupa için barış‘‘ sloganı altında gerçekleştirilen protesto mitinginde yapılan konuşmalarda savaşı bir an önce sonlandırıp ordusunu Ukrayna’dan çekme çağrısı yapıldı.

Mitingde konuşan Verdi isimli sendikanın başkanı Frank Werneke protestonun dayanışma adına önemli bir işaret olduğunu belirterek, ‘‘Rusya’da rejime karşı mücadele eden aktivistlerle dayanışma içinde olmalıyız. Putin Rusya değil‘‘ şeklinde konuştu.

Kaynak: Karar.com