Cankurtaran robot ‘Fasty’ Antalya’da göreve başladı

Yerli bir şirket tarafından geliştirilen cankurtaran robot Fasty, 200 kilogram taşıyabiliyor, 600 metre uzaklığa kadar uzaktan kumandayla yönetilebiliyor.

DUVAR - Antalya'da 1 Haziran'da başlanması beklenen yeni tunizm sezonunun hazırlıkları sürüyor. 7 kilometrelik Konyaaltı Sahili'nde görev yapacak 50 cankurtarana bu yıl ilk kez bir robot da eşlik edecek.

Yerli bir şirketin geliştirdiği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı 'Fasty' isimli robot 14 kilogram ağırlığında. Uzaktan kumandayla kontrol edilen Fasty tam şarjla 45 dakika su yüzünde kalabiliyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy robot sayesinde sezonda pandemi kuralları kapsamında temasın sıfıra indirildiğini belirterek “Kötü hava koşullarında dahi hizmet vereceğini test ettik. Devrilse dahi hemen düzelebiliyor. Türkiye'de ilk defa Antalya'da kullanılıyor olması bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

Robotu geliştiren firmanın kurucu ortaklarından Emre Ege, robotu bikr yılda geliştirdiklerini belirterek "Cihaz çok hızlı devreye alınabiliyor. 600 metreye kadar uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Yeşil enerji kullanıyor yani elektriklidir. Aynı zamanda cankurtaranı da taşıyabiliyor" dedi. (DHA)

Kaynak: Gazeteduvar.com.tr