İmamoğlu: Ben bağcıyı dövmeye çalışan akla, Esnaf Odası’na sesleniyorum; ben hayatımda hiç dayak yemedim

İstanbul'a 1000 yeni taksinin hizmete girmesi adına düzenlenen törende İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'un taksi sorununu çözme çabalarının engellenmeye çalışıldığını vurguladı, "Derdiniz siyaset mi, üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ben bağcıyı dövmeye çalışan akla, Esnaf Odası'na sesleniyorum; ben hayatımda hiç dayak yemedim" dedi.

İstanbul'a 1000 yeni taksinin hizmete girmesi adına düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taksi sorununu çözme çabalarının önüne geçilmeye çalışıldığını söyleyen İmamoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

ÇÖZÜMÜ ENGELLEYEN AKILLA MÜCADELE EDECEĞİM

"Taksi sorunu çözümünü engelleyen akıl, hangi akılsa ben onunla kararlı bir şekilde mücadele edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz kulağımızı tıkayamayız. Bu şehir şuan 20 milyon ama taksi sayısı yıllardır aynı. Geçen bir vatandaş dedi ki ben korsan taksiye biniyorum çünkü taksi yetmiyor. Bu kadar açıkça dile getirilen bir soruna çözümsüz şekilde yaklaşan, uydurma bir yönetmelikle UKOME'nin sandalye sayısını değiştirip karar almamızı engelleyen o akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım. Somut bir örnek; niye bir seneye yakın bekledi bu iş? Bizim inadımız, hak mücadelemiz niye uzun süre karşılık alamadı?"

ENFLASYONU BEN Mİ YÜZDE 30'A ÇIKARDIM?

"Ben esnaf dostuyum kardeşim. Ben esnafım helalinden para kazansın istiyorum. Taksici, minibüsçü ne olursa olsun. Ben seçildiğimden beri ilk kez zam yaptım ama iki senedir benim gazetelerdeki adım zamcı Ekrem. Benim esnafım geçinemiyor ben kafamı kuma mı sokayım? Her sene hak ettiği zammı vermek zorundayız. Zammı yapan ben değilim, gariban esnafım değil. Doğal gaza, mazota ben mi zam yapıyorum? Esnaf mı yapıyor? Enflasyonu bu ülkede ben mi yüzde 30'a çıkardım? Bunları yapan ülkenin ekonomisini yöneten o akıl."

DERDİNİZ ÜZÜM YEMEK Mİ, BAĞCIYI DÖVMEK Mİ?

"Birkaç yüz kadar taksici gelmiş UKOME'de beni protesto ediyormuş taksi sayısını artıracağım diye. Beni protesto eden sözüm ona taksici esnafı, sabah akşam direksiyon sallayan esnafımı tenzih ediyorum; onların da alın terinin büyük kısmının kime gittiğini biliyorum. Onları tenzih ediyorum, protesto eden taksiciler niye siyasi propaganda yapıyor orada anlamıyorum. Benim adım Ekrem İmamoğlu, orada niye başkasının adı bağırılıyor? Derdiniz siyaset mi, üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ben bağcıyı dövmeye çalışan akla, Esnaf Odası'na sesleniyorum; ben hayatımda hiç dayak yemedim. Toplumsal işlerde böyle bir hamle yapacak insan değilim, hak ve hukuku korurum. Az önce sordum Esnaf Odası Başkanı taksicileri temsil etmek için niye burada yok davet edilmedi mi? Davet edilmiş. Yarın o Esnaf Odası'na 1000 tane taksi katılıyor. Taksiciler oy kullanacak, bari gel de kendini göster."

"Bakın bu işi hukuki bir zemine oturtmak zorundayız. Mesleğiniz üzerinden para kazanacaksınız ama mesleğiniz üzerinden İstanbul halkının ezilmesine müsaade etmeyecek bir belediye başkanı var. Bu tavrıma hepinizin katılacağını düşünüyorum."

BİZ 16 MİLYON İSTANBULLUYA BİAT ETTİK

"750 minibüs ve 250 taksi dolmuşunun dönüşümü ancak 29 Temmuz'da kabul edilebildi. Bu dönüşüm değerlidir ama durmayacağız. Ben siz dediniz diye gaza gelecek başkan da değilim. Şimdiye kadar esnaf odalarıyla beraber çalıştık, yine çalışırız. Bize gelen herkesle çalışırız. Günün sonunda biz esnafla çalışıp doğruyu bulacağız. Şeffafız. Bizde gizli hesap yok. Birileri başkalarına biat etmiş olabilir, biz seçildiğimizde 16 milyon İstanbulluya biat ettik. Şeffaf olmaya devam edeceğiz."

İSTANBULLUYU PLAKAYLA RANT DÜZENİNDEN KURTARACAĞIM

"3464 minibüs 450 taksi dolmuşu olmak üzere toplam araç 3917 araç taksiye dönüşeceğim diye başvurmuş. 2 gün onlara burada kura çekilecek. Bu sayede yeni 1000 taksiyle İstanbul biraz rahatlayacak. 2022 daha güzel olacak. Esnaf odalarımızla her zaman masada olmaya ortak akılla süreci çözmeye devam edeceğiz. İstanbulluyu plaka üzerinden rant düzeninden kurtaracağım. Devletimin hangi makamında oturuyorsanız oturun, bizi bu işi vatandaşın önünde daha açık bir şekilde sermeye itmeyin, gelin beraber çözelim. Esnafımın yanındayım."

Kaynak: Karar.com