Kent hayatından sıkılıp denemek için başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

Eskişehir'de kent hayatından sıkılan Tahir ve Mukadder Turhan çifti Eskişehir-Kütahya kara yolu kenarında kurdukları çilek tarlası ile adeta bir mucizeyi gerçekleştirdiler. 3 çocuklu Turhan Ailesi deneme amaçlı çilek kulesi modeli ile üretime başladı. Bir anda internetten gelen siparişlere yetişemeyen çift şimdi paraya para demiyor.

Tahir ve Mukadder Turhan çiftinin daha az su tüketerek daha çok verim nasıl alırız diye araştırması ile başlayan serüven başarı hikayesine döndü. Hobi bahçesi oluşturmak için yola çıkan Turan Ailesi 3 ay önce videolardan esinlenerek kurdukları saksı kule yöntemi ile hem yüksek verim elde ediyor hem de internetten ürünlerini pazarlıyorlar. İşte ilham verecek başarı hikayesinin detayları...

Kentte yaşayan 3 çocuklu Tahir ve Mukadder Turhan çifti, 2017 yılında Eskişehir-Kütahya kara yolu kenarında 15 dönüm büyüklüğündeki araziye çilek fidesi dikerek üretime başladı.
Araziden yılda yaklaşık 40 ton ürün alan girişimciler, birim alandan elde ettikleri verimi artırmak için internette izledikleri çiftçilik videolarından esinlenerek 3 ay önce 100 metrekarede kule saksı uygulamasını denedi.

Üst üste dizdikleri saksılardan yüksek verim elde eden çift, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde balkon ve bahçelerinde çilek yetiştirmek isteyenlerin talebinin artması üzerine internetten meyvenin yanı sıra fide satışı da yapıyor.

Kaynak: Karar.com