Perge Antik Kenti’nde devam eden arkeolojik kazılar 75. yılını doldurdu

Kazı Başkanı Kepçe, buranın büyük bir Roma Kenti olduğunu belirterek kazı çalışmalarının birkaç jenerasyon daha devam edeceğini söyledi.

Karar

1/5

Antalya'nın Aksu ilçesinin sınırlarında 5 bin yıllık Perge Antik Kenti bulunuyor. Anadolu'nun en düzenli Roma dönemi kentlerinden biri olarak bilinen antik kentin bir önemli özelliği daha bulunuyor.   

Karar

2/5

Perge Antik Kenti 1946'da yılından beri arkeolojik kazılara ev sahipliği yapıyor. Antik kentte devam eden arkeolojik kazılar 75. yılını doldursa da devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.   

Karar

3/5

Klasik arkeoloji bilimi içinde en uzun soluklu Türk bilim insanları tarafından devam ettirilen kazı olduğunu söyleyen Perge Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Sedef Çokay Kepçe, "Burada emeği geçen herkes için çok önemli Perge. Herkesin heyecanını paylaşma ve Perge’nin herkesin hatıralarında güzel bir anı bırakmasını istiyoruz" dedi.   

4/5

Kepçe, "Perge’de kazı çalışmaları daha birkaç jenerasyon daha devam eder. Yukardaki tepeye Akropolis’e çıkacak olursanız, şayet çok az bir kısmının kazılmış olduğunu göreceksiniz.   

Karar

5/5

Büyük bir Roma kenti, dolayısıyla daha birkaç jenerasyon burada kazı çalışmaları devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Karar.com