YKS tercihleri son gün ne zaman? İşte ÖSYM YKS takvimi 2021

5 Ağustos 2021 tarihinde başlayan üniversite tercih işlemleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden 20 Ağustos 2021 gününe kadar devam edecek. Adaylar Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu aracılığıyla 24 tercih yapabilecek. İşte, YKS tercih tarihleri...

Üniversite öğrencisi 2,3 milyon adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tamamlanmasının ardından tercih işlemleri sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Aday İşlemler Sistemi (AİS) üzerinden yapılan tercihlerin ardından 1 milyondan fazla aday üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerine yerleştirilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİH TARİHLERİ 2021

Yüz binlerce öğrencinin gündeminde yer alan üniversite tercih işlemleri 5-20 Ağustos 2021 günleri arasında ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemler Sistemi (AİS) mobil uygulamasından yapılacak.

Üniversite tercihleri için son gün 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23.59 olarak belirlendi.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı.

Ancak üniversite kayıtlarının 6 Eylül 2021 günü başlayacağı düşünülürse, sonuçların en geç 27 Ağustos 2021 tarihinde açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için istenen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

2021 YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ Mİ?

26-27 Haziran 2021 günlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) baraj puanı Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 140, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) 170 olarak uygulanacak.

Kaynak: Karar.com