Gültak yine gaf yaptı…


*

Aslında Akdeniz Belediye Başkanı Gültak bir yol ayrımında.

Ya hiç konuşmadan işini yapacak ve vatandaşlara yaptığı hizmetleri tek tek anlatacak. Ya da konuştukça bocalayan, gaf yapan, sağa sola saldırmaktan vazgeçmeyen bir başkan olarak anılacak!

Aslında 2,5 yıla yakın bir süre geçti. Gültak her konuşmasında Akdeniz’i şöyle yaptık, böyle yaptık, çehresini değiştirdik gibi hamaset kokan laflarla beş yılını doldurmak niyetinde!

“Memleketin yarısı fakir” diyen Gültak, İl başkanının yanında yine havaya uçacak laflar ediyor. Akdeniz Şevket Sümer mahallesinde Pazar sokağını gezerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’e sesleniyor. “Gelin Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapın” diyor.

Ayrıca bu demeci “yandaş yerel basın” ve “Beleşino” cular tarafından da manşete taşınıyor. Çok komik bir durum ne diyebiliriz ki.

Ben olsam utanırım bu lafları ederken. Mecliste borçlanmaya karşı çıkarak hizmeti engellemek için elinden geleni yapacaksın, sonra da gel hizmet yap diyeceksin.

Önce gezdiğin o Pazar esnafına bir sor ne durumda olduklarını. Orada övünerek yaptığınızı sandığınız o Pazar caddesinin içler acısı durumunu halka ve esnafına bir sorun.

Herkes şikâyetçi. 12 milyonun üzerinde masraf yapıldığı iddia edilen bu düzenlemenin ne kadar kötü olduğunu vatandaşlardan bir dinleyin. Kadınlar döşediğiniz o kesme parke taşlar üzerinde yürürken cambazlık ediyor.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bütün caddeler birinci sınıf asfaltla döşeniyor. Kaldırımlar, düzenlemeler her mahallede var. Başkan sizin borçlanmayı engelleyen tutumunuza kızarak hizmeti aksatmadığı için vatandaşın büyük takdirini alıyor. Siz ise, hizmeti engelleyen olarak anılıyorsunuz! Bu tavrınız vatandaşın gözünden kaçmıyor.

Borçlanma vermeseniz dahi, Seçer yol yapıyor, altyapı çalışmalarını sürdürüyor, sosyal hizmetlerde Türkiye’ye örnek oluyor. MESKİ her mahallede içme suyu iyileştirmelerini yapıyor. Çilek ve Çay mahallelerinin içme suyu sorunu çözüldü. Başkan Mecliste kazılan yolların MESKİ tarafından en kısa sürede yapılacağını da kamuoyuna açıkladı. Siz ise konuşmaya, laf yetiştirmeye devam edin!

İl başkanı Cesim Ercik destek olsun diye Gültak ile cadde Pazar dolaşıyor. Ercik,  Akdeniz Belediyesinin sorumluluğunda olan yerlerin bakımsızlığını görerek uyarılarını kendi belediyesine yapması belki daha doğru olur.

Bir atasözü var. “Çuvaldızı önce kendine batır” diye. Siyaseten daha çok laf yetiştirmesi gereken İl başkanı daha itidalli davranıyor. Gültak ise her defasında olduğu gibi hızını alamıyor.

Gültak gerçekten konuşunca gaf yapıyor. Çalışan Büyükşehir, laf atan Akdeniz!

Borç ödeyerek hizmeti her alanda hissedilen Büyükşehir, borç arttırarak gözle görülür hizmet üretemeyen Akdeniz.

Aslında çok da konu etmemek lazım. Biri Büyükşehir diğeri İlçe belediyesi. Kıyaslamak bile abes kaçar. İnsanoğludur bu, belki de boş bardağı doluya vurarak ses çıkarmak daha cazip geliyordur.

Büyükşehir’le Akdeniz’i kıyaslamak gerçekten Başkan Seçer’e haksızlık olur.

Ama Gültak’ın gaflarını saymaya, anlatmaya başlasak yazı bitmez.

Ama her sokağa çıktığında ettiği laflarla gündem oluyor Gültak…

Sadece TOKİ konutlarının arkasına sığınarak iş yaptığını sanıyorsa orasını bilemem. Ortada görünen bir şey yok. Varsa tek tek açıklasın.

Artık Yenişehir bölgesindeki Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımız Lütfü Elvan’ın desteğiyle tamamlanan Millet Bahçesi’ne sahip çıkmaması da bir gelişme. Ayrıca Millet Bahçesi çalışmaları devam ederken, başına Baret takarak denetim yapan Gültak’ ta sulama sisteminin yapılmayışını gözden kaçırmış. İnsan bu kadar büyük bir park yaparken sulama sistemini unutabilir mi? Pes doğrusu.

Yine kasaba siyaseti yaparak bu kadar büyük bir parkı Büyükşehir Belediyesine vermemek için direnebilirler. Bu derece siyasi taraftarlık, korkarım tüm ağaçların kurumasına neden olmaz!

Gördüğüm kadarıyla üç beş “Beleşino” tarafından yanlış bilgilerle ve övgülerle bu dönemin iyi sonuçlanacağını sanıyor Sayın Gültak.

Bence yol yakınken, laf değil, iş üretmesi lazım. Seçimlerden önceki Gültak olması lazım!

Yoksa insanın arkasından teneke çalanlar da olur.

Bizden söylemesi…

İbrahim YALÇINER


Yazarımızın diğer yazıları: