Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye Kıbrıs kınaması

Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye Kıbrıs kınaması

ABONE OL
Temmuz 23, 2021 19:43
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye Kıbrıs kınaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Güvenlik Konseyi, “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle 81 ilde gerçekleştirilen AK Parti bayramlaşma programına video konferans yöntemiyle katılarak Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temaslarla ve bu sorunun çözümüyle ilgili Türkiye’nin bundan sonraki tutumuna dair açıklamalar yapmıştı.

ERDOĞAN: ARTIK BİZİM İÇİN KUZEY-GÜNEY DİYE BİR OLAY KALMAMIŞTIR

Erdoğan, Biliyorsunuz Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz yıllarca kendilerini sahte vaatler, yalanlarla, iki yüzlülükle aldatanlara cevaplarını bir süre önce açıkladıkları yeni bir kararla verdiler. Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır” demişti.

BM’DEN ERDOĞAN’A KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ise yaptığı açıklamayla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadı.

AFP tarafından yayımlanan ve diplomatların üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denildi.

Kaynak: Karar.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk