Mersin’in Önünü Tıkayanlar…

Mersin’in Önünü Tıkayanlar…

ABONE OL
Nisan 20, 2022 03:26
Mersin’in Önünü Tıkayanlar…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nedendir bilinmez ama bazı seçilmişler, kendilerini vesayetten bir türlü kurtaramıyorlar.

Bu vesayet mahkûmları, ideoloji ya da piyasa siyasetinin etkisinde kendilerine yol ve alan açmak isterler.

Bu bencil ve çıkarcı yaklaşım ise, ideallerin hayat bulmasının önünde engel olarak kendini gösterir.

Seçilenler belli bir görev amacı doğrultusunda hareket ederek görev üstlenirler.

Vatandaşlar tarafından görev verilirken de; hizmet beklenir, fedakârlık beklenir, dürüstlük beklenir, dayanışma ruhu beklenir.

Ülkenin kalkınması,

Şehrin ilerlemesi,

Halkın huzur ve mutluluğu için hizmet beklenir.

Bu görev kendilerine verildiğinde, gereğinin yapılmasını da isterler tabi.

Ne var ki; Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde istenilen düzeyde bir sorumluluk ve liyakat istenilen düzeyde oluşmaz.

Siyasetin azizliği sayesinde, seçilmişlerin bir kısmı bir o tarafa bir bu tarafa savrularak halkın beklentilerinden uzaklaşırlar.

Büyükşehir Meclisi bu söylediklerimizin aynası gibi.

Başkan Vahap Seçer gecesini gündüzüne katarak bu ihmal edilmiş şehrin elini yüzünü düzeltmeye çalışıyor. Özgürlük ve sevgi şehri olması için çaba gösteriyor, yoksul vatandaşların sosyal hizmetlerden olabildiğince yararlanmasını istiyor ve büyük gayret gösteriyor.

Öte yandan siyasi ya da şahsi çıkarlarını ön planda tutarak, Mersin’in önünde engel olmaya çalışanları da görebiliyoruz.

Bu görüntüleri kapı arkalarında değil, tüm vatandaşlarında izleme şansı bulduğu canlı yayınlarda görebiliyoruz.

Yalan, iftira, çekememezlik, siyasi vesayet, kasaba kurnazlığı gibi… Ne ararsan var.

Vatandaşlarda bunları bazen gülerek bazen de öfkelenerek izliyor.

Büyükşehir Meclisinde her oturumda söz alarak gerginlik çıkmasına vesile olanlarda var.

Bunlardan biri de Mehmet Topkara.

Aslında istese çok iyi bir duruş sergileyebilir. Bilgisi ve birikimi de var. Ama bunu yanlış yolda kullanıyor. Siyasi ikbali için yanlış strateji uyguluyor. Mersin sevgisini, hizmeti, yardımlaşmayı, ön açıcılığı tercih etse, çok daha sevilecek ve takdir edilecek.

Ama o vesayetten kendini kurtaramadığı ve umudunu, geleceğini, beklentilerini Erdemli Belediye Başkanlığına şartlandırdığı için ve bu saplantıdan kendini kurtaramadığı için bir çuval inciri berbat ediyor!

Deneyimli siyasetçi ve kendinden emin hizmet üretmeye çalışan Başkan Seçer üzerinden kendini yaşatmaya çalışıyor. Bu da onu aşağıya çekiyor. Aşağıya çektikçe arkadaşlarının gülüşmelerine neden oluyor. Bunu ekranlardan izleyebiliyoruz.

Bu üyeler arasında bir de Zafer Özturan var. Grup sözcülüğü bitmesine rağmen o da geleceğini garantiye almak için çırpınıp duruyor. Her oturumda konuşmadan duramıyor. Mesaj verecek ya! Her söz aldığında önce vatan millet edebiyatına sığınarak, kendince tabanına mesaj vermek istiyor.

Sözlerinin, konuşmasının hizmet odaklı değil, sadece eleştirmek üzerine kurulu olduğundan, her defasında da Başkan Seçer’ in hizmet duvarına çarpıyor.

Başkan Seçer’ in çabası, emeği, çalışkanlığı ile örülen duvara toslayanlar oturdukları yerde sus pus oluyorlar. Başkan Seçer, kendinden emin cevaplarla hepsinin kişisel ikbal heveslerini kırıyor!

Sayın Gültak ara sıra topa girmeye çalışıyor. O da her çıkışında büyük bir düşüş yaşıyor. Susması ya da birlikte çalışalım, Mersin’e hizmet edelim talepleri onu daha da sevimli kılıyor.

Mahmut Tat ise, son derece akıllı ve sakin tavırlarıyla problemli işleri arkadaşlarına havale ediyor. Ağır ve anlaşılır konuşmalarıyla abilik yaptığını, deneyimli bir siyasetçi olduğunu göstermek istiyor.

 O da ne zaman sıkışırsa, hemen işçi çıkarmalara işi kaydırarak gerginlik yaratmaya çalışıyor.

Velhasıl vesayetten kendini kurtaramayanlar, hem Mersin’e hem de kendilerine yarar sağlamıyorlar.

Topkara’nın geçen meclis toplantısında içine düştüğü durum çok vahimdi. Arkadaşları tarafından da yalanlandı.

Vatandaşların canlı yayında izledikleri meclis bu olmamalı. Dayanışmanın, birlikte hareket etmenin, Mersin duyarlılığının öne çıktığı ve güven veren tartışmaların yaşandığı meclis olmalı.

Büyükşehir çalışıyor ve her siyasi düşünceden vatandaşların takdirini topluyorsa, buna engel değil, destek olmak lazım. Vatandaş bunu istiyor. Herkes böyle bilsin…

Nazmi AKDAĞ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk