Almanya’da felaket tablosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı yine arttı

Almanya’da felaket tablosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı yine arttı

ABONE OL
Temmuz 18, 2021 00:29
Almanya’da felaket tablosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı yine arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da felaket tablosu ağırlaşıyor, hayatını kaybedenlerin sayısı 141’e yükseldi.

Son dakika haberi… Almanya’nın Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden su baskınlarında ölenlerin sayısı 141’e yükseldi.

Koblenz polisinden yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının Rheinland-Pfalz eyaletinde 98’e çıktığı belirtildi.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde 43 olarak kaydedilen can kaybı sayısında artış olmazken, toplam sayısı 141’e çıktı Açıklamada, 670 kişinin de yaralandığı, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

“HAYAL GÜCÜMÜZÜ AŞIYOR”

Bu arada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde selden etkilenen Erfstadt kentini ziyaret etti.

Steinmeier, Kuzyey-Ren Vestflaya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile afet bölgesinde inceleme yaptı, daha sonra mağdurlarla ve arama- kurtarma ekipleri ile görüştü.

Kriz masasından da bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Steinmeier “Bu yıkıcı sel felaketine ilişkin günlük aldığımız haberler hayal gücümüzü aşıyor” dedi.

İnsanların çaresizliğinin ve arama-kurtarma ekiplerinin yorgunluğunun yüzlerinden okunduğunu anlatan Steinmeier, “Her şeyini kaybeden insanları gördük” ifadesini kullandı.

MERKEL YARIN BÖLGEYE GİDECEK

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de yarın Rheinland-Pfalz eyaletindeki afet bölgesini ziyaret edeceği açıklandı.

Merkel, dün iki eyaletin kriz merkezleriyle görüşerek bilgi almıştı.

01.jpg

Kaynak: Karar.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk