Deve kuşunun midesinden çıkanlar herkesi şaşırttı

Deve kuşunun midesinden çıkanlar herkesi şaşırttı

ABONE OL
Haziran 20, 2022 14:34
Deve kuşunun midesinden çıkanlar herkesi şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baktığı deve kuşunun bıçak yutmasından şüphelenen Ali Oğrak, gittiği hastanede deve kuşunun yalnızca bıçak değil farklı birçok cismi da yuttuğunu öğrendi. Bunun üzerine ameliyata alınan deve kuşunun midesinden çıkanlar ise hayret ettirdi. Tedavi edilen deve kuşu taburcu edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Ali Oğrak, deve kuşunun bıçak yutmasından şüphelenince soluğu Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde aldı.

Ali Oğrak, komşularının Dicle adını verdiği 2 yaşındaki deve kuşuna ot verdiklerini ancak otların arasına bıçak düşmüş olabileceğini söylemelerinin üzerine gittiği hastanede Dicle muayene edildi.

Çekilen röntgen sonucunda ise deve kuşunun midesinde bıçakla birlikte farklı cisimler de tespit edildi.

Ali Oğrak’ın izni alınarak ameliyat edilen deve kuşunun midesinden yaklaşık 40 parça bıçak, çakmak, plastik boru ve çivi çıkarıldı. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından deve kuşu, sahibine teslim edildi.

Ameliyat sonrası gazetecilere konuşan Ali Oğrak, “Komşularım verdikleri otların arasına bıçak düştüğünü söyledi. Ben de deve kuşum bıçağı yutmuştur diye endişe ettim. Çünkü her şeyi yutabilir. Diyarbakır’a getirdim, ameliyat ettiler. Bir bıçak beklerken 40 parça çıktı. Dilerim sağlığına kavuşur” dedi.

Prof. Dr. Sadık Yayla ise deve kuşunun midesinden yabancı cisimler çıkardıklarını aktararak, “Bunların birçoğu değişik büyüklükte plastik aksamlı su borusu gibi materyallerdi. Bunun dışında bıçak sapı ve çivi gibi yabancı cisimler de vardı. Bu cisimleri aldık ve operasyonumuzu tamamladık” diye konuştu.

Fakültede ilk defa bir endoskopik muayene yaptıklarını ve yabancı cisimleri mide içerisinde saptadıklarını bildiren Yayla, “Bu bulgulara dayanarak operasyon kararı verdik. Bu tür vakalara her zaman kapımız açık, imkanlarımız var.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Karar.com


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk