Elon Musk’ın servetinin yüzde 2’siyle dünyadaki açlık nasıl biter?

Elon Musk’ın servetinin yüzde 2’siyle dünyadaki açlık nasıl biter?

ABONE OL
Temmuz 14, 2022 12:29
Elon Musk’ın servetinin yüzde 2’siyle dünyadaki açlık nasıl biter?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) direktörünün ultra zenginlerin servetlerinin birazıyla dünyadaki açlık sorununu çözebileceğini söylemesinin ardından “Kanıtlayın, yapacağım” diye meydan okuyan Tesla ve Space X’in CEO’su Elon Musk’a kanıt sunuldu.

Direktör David Beasley geçen ay dünyanın en zengin iki adamı, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ce Musk’ın adını vererek milyarderlerin hemen şimdi tek seferlik bir adım atması gerektiğini söylemişti.

Durumun çok basit olduğunu belirten Beasley “Elimizi uzatmadığımız takdirde gerçekten açlıktan ölecek 42 milyon insana yardım için 6 milyar dolar gerekli” demişti.

Bu durumda Musk’ın servetinin yalnızca yüzde 2’siyle dünyada 42 milyon insanın açlıktan ölmesine engel olabileceği hesaplanmıştı.

Bunun üzerine Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla meydan okumuştu: Dünya Gıda Programı tweet dizisiyle 6 milyar doların açlık krizini nasıl çözeceğini betimlerse, Tesla hisselerini hemen şimdi satıp bunu yapacağım. Ancak muhasebe hesapları açık kaynak olarak sunulmalı ki kamuoyu paranın nasıl harcandığını tam tamına görsün.”

Direktör Beasley Twitter hesabından Elon Musk’ı etiketleyerek Birleşmiş Milletler’in planını paylaştı: “Söz konusu açlık krizi acil, eşi benzeri görülmemiş ve önlenebilir. Net ve açık kaynaklı bir plan istemiştiniz. Buyurun plan! Sizinle ve hayat kurtarma konusunda ciddi olan herkesle konuşmaya hazırız.”

Beasley toplamda 6,6 milyar dolar gerektiren planda paranın hangi kalemlerde ne kadar kullanılacağına dair ayrıntıları da paylaştı.

Buna göre planın ayrıntıları şöyle:

  • Ülkeye nakliye ve nakliye masrafları, ayrıca hava, kara ve nehir taşımacılığı, sözleşmeli kamyon şoförleri ve gerekli güvenlik eskortları kullanılarak gıdaların depolanması ve “son mil” teslimatı dahil olmak üzere gıda ve teslimatı için 3,5 milyar dolara ihtiyacımız var.
  • Piyasaların çalışabileceği yerlerde nakit ve yiyecek kuponları (işlem ücretleri dahil) için 2 milyar ABD Doları. Bu tür yardım, en çok ihtiyaç duyanların seçtikleri yiyecekleri satın almalarını sağlar ve yerel ekonomileri destekler.
  • 43 ülkedeki ülke içi koşullara, operasyonel risklere uyarlanmış milyonlarca ton gıda, nakit transferi ve kupon; verimli ve etkili programların tasarlanması, büyütülmesi ile uygulanmasının yönetilmesi ve ülkeye özgü maliyetler için 700 milyon ABD Doları. Buna ofis ve uydu-ofis tesisleri ve güvenlikleri ile dağıtımların ve sonuçların izlenmesi ve yardımın en savunmasız kişilere ulaşmasının sağlanması dahil.
  • Küresel tedarik hatlarının ve havacılık rotalarının koordinasyonu dahil olmak üzere küresel ve bölgesel operasyon yönetimi, idaresi ve hesap verebilirliği için Navlun Sözleşmeleri gibi küresel lojistik koordinasyonu; dünya çapında açlığın küresel olarak izlenmesi ve analizi; ve gözetime adanmış risk yönetimi ve bağımsız denetçiler.

Musk’tan henüz bir yanıt gelmedi.

Kaynak: Diken.com.tr


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk