DOLAR

34,2910

0.07%
EURO

37,0305

0.02%
ALTIN(gr)

2.991,76

-1,18%
BİST 100

8714.69

-1,18%
Kılıçdaroğlu ve Uysal’dan ortak açıklama: Yüzde 14’ten alıp 22’den satıyorlar
  • Diyalektik Haber
  • Ekonomi
  • Kılıçdaroğlu ve Uysal’dan ortak açıklama: Yüzde 14’ten alıp 22’den satıyorlar

Kılıçdaroğlu ve Uysal’dan ortak açıklama: Yüzde 14’ten alıp 22’den satıyorlar

ABONE OL
Aralık 20, 2021 14:02
Kılıçdaroğlu ve Uysal’dan ortak açıklama: Yüzde 14’ten alıp 22’den satıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Ortak basın toplantısında Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı faiz kararları ve AK Parti’nin yeni ekonomi modeli değerlendirildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan parti liderleri Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirme kararlarını değerlendirdi. İktidarın aldığı faiz kararlarının bankaları zengin ettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzde 14’ten alıp 22’den Hazine’ye satıyorlar” ifadelerini kullandı.

“SAYIN UYSAL İLE BÜTÜN SORULARI KONUŞTUK”

Ortak basın açıklamasına teşekkürle başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlar hepimizin ortak çözüm acısından kafa yormamız gereken sorunlar. Sorunları çözecek olanlar siyasi partilerdir. Sayın Genel Başkanla bütün bunları masaya yatırdık ve konuştuk. Kendilerine teşekkür ederim. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

“DERİN BİR SİSTEMATİK ÇÖKÜŞÜN İÇİNDEYİZ”

Uysal ise “Kabulleri için CHP camiasına teşekkür ederim” diyerek şunları kaydetti:

.”Nasılsınız? demekten bile imtina ettiğimiz bir dönemdeyiz. Derin bir sistematik çöküşün içerisindeyiz. Milyonlara insanımız sofralarında beledini ödüyor. Suç ortağı yapılmış, yapılar olsa da, milletimizin önünde bu hadiseler yaşanıyor. Telafi edebilmek mümkün mü? bunu da düşünüyoruz. Cesaretleri, cehaletlerinin önünde giden bir kadronun, Türkiye’yi rehin aldığı porte ve deneme yanılma yönetimiyle milletin üzerinde kumar oynuyorlar. Bu kadar kısa bir süratle bu kadar büyük bir gafleti nasıl sığdırdılar? Millerin makus kaderini değiştirmek siyasi aktörlerindir. Herkesin eşir fırsatlara sahip olacağı bir Türkiye’ye döndürmek her şeyi yapacağız. Türkiye’nin bu çıkmaz yoldan çıkması demokrat seçimle olacaktır”

“SARAYIN ÜLKEDEN VE DÜNYADAN HABERİ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD’a yönelik soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan, üretim yapan, çalışan herkesin konuşmaya hakkı var. ‘Siz konuşmayın ben konuşacağım’ diyor. Sonra dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Demokrasinin D’sinden haberi yok. Beyefendi sarayda olduğu için üretimle olan bağları koptuğu için, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri bilmiyor. Bilime vurgu yapmak bile sinirlendiriyor onu. Sevgili peygamberimizin ne güzel söz var “İlim Çin’de bile olsa gidip alın”. İşin özü yönetemiyorlar” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, “Bugün bu ülkede herkes konuşacak, sorumluluk sadece siyasi partilerin değil, tüm örgütlü yapıların konuşması gerek. Türkiye’de en önemli zararı esnaf teşkilatı cılız bir ses veriyor. Çürümüşlük sadece iktidarda değil, bu alanlarda var. Akılla izah edilemeyecek fikirlerin fiiliyattan teze gidiyoruz. Ekonomi okur yazarlığının olmadığı iktidarın deneme yanılma yolu var” ifadelerini kullandı.

“BANKALAR, 14’TEN ALIP, 22’YE SATIYOR”

Erdoğan’ın Nass açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, Kimin faizi indi? diye tepki göstererek, “Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Bankalar yüzde 14’te aldığı krediyi 22’den Hazine’ye satıyor. Bankalar kazanıyor. Bir avuç insana hizmet ediliyor. Faizin indiği yok. Hayal aleminde yaşıyorlar. Türkiye’deki tefecilere bu zat ödüyor. Soru sormasınız bu alanlar girmeyeceğim. Erdoğan’ı muhatap almak bile istemiyorum. Bir insan ülkesine bu kadar ihanet edemez. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyona kötülük yapılıyor. Erdoğan’ın akli melekeleri yerinde mi şüpheliyim. Yönetilmeyen bir ülkenin 1 saat sonra ne olacağı belli değil. Bu Orta Çağ da bile yoktu” dedi.

“TÜİK İLİZYON KURUMU HALİNE GELDİ”

TÜİK’in verilerini eleştiren Uysal, “TÜİK ilizyon kurumu haline geldi” dedi. Uysal, “Kağıt üzerinde bir takım ölçüm metotları gerçekleştiriyor. İnsanlar enflasyonu her yerde hayatlarında görüyor. Bu yanlışı yapanlara devri sabık yaşatılmalı. Bugün ne Merkez Bankası ne TÜİK’in bir aklı yok. Bu bedeli de milletimiz ödüyor” diye konuştu.

Kaynak: Karar.com


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk