NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz
  • Diyalektik Haber
  • Dünya
  • NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz

ABONE OL
Mart 1, 2022 23:26
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna hava sahasının Rusya’ya kapatılması çağrısında bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den cevap geldi. Stoltenberg, Ukrayna’da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’ye ait F-15 savaş uçaklarının da konuşlandığı Polonya’daki Lask Hava Üssü’nü ziyaret ederek, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Jens Stoltenberg, Ukrayna hava sahasının Rusya’ya kapatılması çağrısında bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e, cevap verdi.

Ukrayna’da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını belirten Stoltenberg, şunları söyledi:

”Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz. NATO savunma örgütüdür. Rusya ile çatışmaya girme niyetinde değiliz. Rusya birliklerini Ukrayna’dan çekmelidir. Rusya’nın Ukrayna saldırısı tamamen kabul edilemez.

RUSYA BU SAVAŞI DURDURMALI

NATO’nun topraklarının her bir karışını koruyacağız. Rusya’yı derhal savaşı durdurmaya çağırıyoruz. Bütün güçlerini Ukrayna’dan çekmeye davet ediyoruz. Dünya Ukrayna’nın yanındadır ve barışı istemektedir. Vladimir Putin barışı yok etti, Belarus işgale yardım etti, NATO Ukrayna’nın yanındadır.

Geçtiğimiz hafta içerisinde biz ittifakımızın doğu kısmındaki mevcudiyetimizi güçlendirdik. Fransız birlikleri Romanya’dan da geliyorlar. Bizim savunma yönündeki taahhütlerimiz tartışılmazdır, NATO topraklarını savunmaya devam edeceğiz. Polonya’nın ittifakımıza verdiği güçlü destekten dolayı teşekkür ederim.”

UKRAYNA’YA UÇAK GÖNDERMEYECEĞİZ

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise ülkesinin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermediğini belirterek, “Çünkü böyle bir şey Ukrayna’daki çatışmaya askeri müdahale anlamına gelir. Biz bu çatışmaya katılmıyoruz. NATO, bu çatışmanın parçası değildir. Ukrayna’ya insani yardım yapıyoruz ancak Ukrayna hava sahasına savaş uçağı göndermiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Karar.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk