Polonya Başbakan Yardımcısından ilginç iddia: “Smolensk faciasından Rusya sorumludur”
  • Diyalektik Haber
  • Gündem
  • Polonya Başbakan Yardımcısından ilginç iddia: “Smolensk faciasından Rusya sorumludur”

Polonya Başbakan Yardımcısından ilginç iddia: “Smolensk faciasından Rusya sorumludur”

ABONE OL
Nisan 5, 2022 10:46
Polonya Başbakan Yardımcısından ilginç iddia: “Smolensk faciasından Rusya sorumludur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczyński, 2010 yılında gerçeklemiş olan bir uçak kazasından Rusya’yı sorumlu tutu. Gerçekleşen kazada Jarosław Kaczyński’nin ikiz kardeşi ve Polonya’nın eski Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński aynı zamanda da eşi Maria Kaczyńska beraberinde de uçakta bulunan 96 kişi hayatını kaybetmişti.

Polonya Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczyński Polonya’daki ulusal bir dergiye yaptığı açıklamada, “Smolensk’in bir saldırı olduğuna dair hiçbir şüphem yok. Bu karar, Kremlin tarafından verilmişti.” iddiasında bulundu ve eski defterleri geri açmış oldu.

“POLONYA HÜKÜMETİ OLAYI ÖRTBAS ETTİ”

Kaczyński birçok ülkenin yıllardır Smolensk’te aslında neler yaşandığını bildiğini ve dönemin Polonya hükümetinin Rusya ile yaptığı korkunç bir uzlaşma sonucunda gerçeği açıklamak yerine olayı örtbas ettiğini öne sürdü.

“UÇAK KATYN KATLİAMI ANISINA YAPILACAK TÖRENE GİDİYORDU”

2005 yılından ölümüne kadar olan 2010 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmiş olan Lech Kaczyński ve eşinin de aralarında bulunduğu kazada 96 kişiyi taşıyan Tupolev Tu-154 tipi bir uçak kırım yaşamıştı. Uçak 10 Nisan 2010’da, Stalin döneminde yaklaşık 22 bin Polonyalının da infaz edildiği Katyn Katliamı sonrasında, hayatını kaybedenlerin anısına yapılacak bir törene katılmak üzere Rusya’nın Smolensk Havalimanına inerken ormanlık alana düşmüştü ve bu kazadan kurtulan olmamıştı.

Öte yandan Tupolev Tu-154 uçağı ise tarihi bu ve benzeri kırımlarla dolu olan bir uçaktır ve 1970 yılından 2016 yılına kadar 100’den fazla ciddi kazaya karışmış ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur.

Kaynak: Karar.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk