Temaslıyken gece kulübüne giden Finlandiya başbakanı özür diledi

Temaslıyken gece kulübüne giden Finlandiya başbakanı özür diledi

ABONE OL
Aralık 12, 2021 00:05
Temaslıyken gece kulübüne giden Finlandiya başbakanı özür diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finlandiya’da, yakın temas içinde olduğu dışişleri bakanına Covid-19 tanısı konmasından saatler sonra gece kulübüne gittiği için eleştiri oklarının hedefine oturan Başbakan Sanna Marin özür diledi.

Marin, cumartesi akşamı başkent Helsinki’deki bir gece kulübüne gitmiş, Seiska dergisi, onu ‘Butchers’ adlı kulüpte dans ederken görenlere dayandırarak haberi duyurmuştu. Muhalefet, Marin’i sorumsuzlukla suçlamış, testi negatif çıkana kadar dışarı çıkmaması gerektiğini savunmuştu.

2019 yılında 34 yaşında ülkenin en genç başbakanı olarak göreve başlayan Sosyal Demokrat Marin, ilk olarak aşılarını tamamladığı için izolasyon gerekmediğinin söylendiğini ancak daha sonra test yaptırmasının ve sonucu gelene kadar kendisini gönüllü olarak izole etmesinin daha doğru olacağı yönünde bir mesaj geldiğini, ‘iş telefonunu’ evde bıraktığı için o mesajı görmediğini söyledi.

Pazar günü mesajı görünce hemen test yaptırdığını ve sonucun negatif çıktığını anlatan Marin, Facebook’ta özür diledi: “İlk önce devletin verdiği tavsiyeye uyduğumu söyleyerek kendimi savundum ama ikinci mesajı görmesem de kuralları gözden geçirmem gerekirdi. Ve bunu yapmasam dahi daha sağduyulu bir karar almalıydım. Bunu baştan düşünemediğim, durumu anlayamadığım için özür diliyorum.”

Finlandiya’daki kurallara göre iki aşısını yaptıranların temaslı olduklarında kendilerini izole etmelerine gerek yok. Ancak kurallar bu kişilerin gönüllü olarak izolasyona girip Covid-19 testi yaptırmaları tavsiye ediliyor.

Finlandiya’da 197 bin 476 kişiye virüs bulaştı, 1395 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: Diken.com.tr


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk