Aydin Büyüksehir Belediyesi, hayvan yetistiriciligi yapan küçük ölçekli aile isletmelerinin yeni yila mutlu girmesi için yem hibesine basladi. Pilot projeyle Germencik ve Incirliova ilçelerindeki 5 bas ve altinda büyükbas besleyen tüm küçük aile isletmesine destekleme yapilacak. Büyüksehir Belediyesi’nin bir istiraki olan ve Aydinli üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle bulusturan Ege Yem araciligiyla 2 binden fazla üreticinin büyükbas hayvani için ihtiyacina göre besi veya süt yemi verilecek. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu her zaman zor durumdaki üreticinin yaninda olduklarini söylerken üreticiler de yapilan destekleme için Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.
Aydin Büyüksehir Belediyesi, küçük ölçekli aile isletmelerinin özellikle son günlerde artisinin önüne geçilemeyen yem fiyatlarindan dolayi üretimi birakmamasi için adimlar atmaya devam ediyor. Dagitimlar, dövizle birlikte artan ve küçük aile isletmelerini zor durumda birakan yem fiyatlarindaki artisa karsi Germencik’in Çamköy Mahallesi’nde baslatildi. Geçen yil da yapilan hibe destegi bu kez pilot projenin devaminda Germencik ve Incirliova ilçelerindeki tüm küçük isletmeleri kapsayacak.
Baskanvekili Altintas: Çiftçi çok zor durumda
Iki ilçedeki büyükbas varliginin yaklasik yarisi için yapilacak olan desteklemeyle ilgili konusan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas, “Artik nefes almanin pahalilastigi bir dönemde vatandaslarimiz hayvancilikla, tarimla geçiniyorlar. Maliyetler ciddi olarak çok yüksek. Onlarin talepleri dogrultusunda Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla hayvancilikla ugrasan üreticilerimize süt ve besi yemi destegi veriyoruz. Tabii ki bu vatandaslarimiza bu destekler ilaç gibi geliyor” ifadelerini kullandi.
Büyüksehir Belediyesi’nin desteklemelere devam edeceginin altini çizen Baskanvekili Altintas, “Çiftçi çok zor durumda. Bunun sonunun ne olacagini da herkes merak ediyor. Büyüksehir Belediyesi her zaman vatandaslarimizin yaninda olacak” dedi.
‘Hiçbir yerden destek alamiyorduk’
Desteklemeden yararlanan ve 3 büyükbasi oldugunu söyleyen Ümmühan Cenap “Bakmasi sikinti; yem yok, saman yok. Her sey pahali, kendimize mi bakacagiz hayvanlarimiza mi bakacagiz. Hiçbir yerden destek almiyorduk. Çalisirsak hayvanlarimiza bakabiliyoruz, çalismazsak bakamiyoruz. Destegi nereden bulacagiz? Yem fiyatlari biraz ucuzlasin, ucuzlasa daha iyi olur. Yem fiyatlari daha önce yine iyiydi ama bir aydir çok pahalilasti” seklinde konustu.
‘Alim gücüm yok. Bu yem de bittiginde ne yapacagimi bilmiyorum’
Daha önce 8 tane büyükbasi oldugunu ve pahaliliktan dolayi bu sayiyi 3’e indirdigini söyleyen Mehmet Kacar “Ben daha fazlasini yapmak istiyordum ama yapamadim ve elimdeki hayvan sayisini azalttim. Saman, yem, arpa pahalilasti. Biz hayvan sayimizi artik eritiyoruz; bu fiyatlar böyle gittigi sürece daha da düsürecegim. Nasil dayanacagiz. Süt 4 lira 70 kurus ama daha onu da almadik. Bu sürecin içerisinden nasil çikacagiz? Sizin verdiginiz yem de bittikten sonra ne yapacagimi bilmiyorum, alim gücüm yok. Biz destek aldigimiz müddetçe biz bu isi yapariz. Ama destek yok, siz ne yapiyorsunuz diye soran yok, küçülmeye mecbur kaliyoruz. Allah bin kere razi olsun, Özlem Hanim’i çok seviyoruz” ifadelerini kullandi.
Çamköy Mahallesi Muhtari Kastan: Bir inegim vardi, sattim.
Çamköy Mahallesi Muhtari Ilhan Kastan “Çiftçiye, bizlere bu destegi yaptigi için Özlem Çerçioglu baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Yemler çok pahali, halk yem almakta zorlaniyor. Ineklerini satan arkadaslarimiz oldu. Bu destegi yaptigi için memnunuz. Üretici çok zor durumda. Sahsen benim bir inegim vardi, sattim. Yani çok büyük destek, sag olsun Baskanimiz” dedi.
Kaynak: Büyükşehir Belediyesi
YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024YEREL
19 Aralık 2024