5. Uluslararası Mersin Maratonu’nda Spor ve Renk Şöleni

5. Uluslararası Mersin Maratonu’nda Spor ve Renk Şöleni

ABONE OL
Aralık 10, 2023 18:45
5. Uluslararası Mersin Maratonu’nda Spor ve Renk Şöleni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Herkes Koşar Mersin’e” sloganıyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Mersin Maratonu büyük ilgi gördü. Binlerce sporcu ve vatandaşın katılımıyla eşsiz Mersin sahilinde gerçekleşen organizasyon, kente renk kattı. Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan maratonda, Türkiye dahil 25 ülkeden 1696 sporcu yarıştı. Kenya’dan Benard Kipkorir, 42K Erkekler kategorisinde Mersin’de parkur rekorunu kırarak Türkiye’de en iyi 2. dereceyi elde etti. Aynı zamanda 42K Kadınlar birincisi Ruth Jebet, Mersin’de parkur rekoru kırarak olimpiyat barajını aşarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Koşusu kategorisinde “0033” numaralı göğüs numarasıyla binlerce vatandaşla birlikte koştu. Seçer, yaptığı açıklamada, “Maratonda hem Mersin’in tüm zamanlarının parkur rekoru kırıldı hem de tüm zamanların Türkiye ikinci en iyi derecesi yapılmış oldu. Bunun nedeni parkurun ve koşulların son derece iyi olması. Ne yaparsak en iyisini yaparız. Sonuç da en güzeli oluyor.” dedi.

Seçer ayrıca, Büyükşehir’in düzenlediği renkli spor organizasyonlarına vurgu yaparak, “Bu tür organizasyonlar daha zengin içeriklerle gelecek yıllarda da güçlenerek devam edecek.” şeklinde konuştu.

Sporun milliyeti olmadığını vurgulayan Seçer, “Spor barış ve kardeşliktir. Uluslararası müsabakalarda takımların etnik kökenleri, ırkları, dinleri ve dilleri değil, onların performansı yarışır. Bu nedenle sporu önemsiyoruz.” dedi.

Yenişehir ilçesine bağlı Adnan Menderes Bulvarı’nda başlayan maratona, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Nihat Bağcı, gönüllüler ve uluslararası rekortmenler de eşlik etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Mersin Maratonu, büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleşti. Binlerce kişi, eşsiz Mersin manzarasında koşarak kenti turladı. Maratonun ardından düzenlenen Ödül Töreni’nde, Başkan Seçer ve protokol üyeleri dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Başkan Seçer, Halk Koşusu kategorisinde koşarak parkuru tamamladığını belirterek, “Sporcular bunun bilinciyle koştular. 2.09,33 derece ile hem Mersin’in tüm zamanlarının parkur rekoru kırıldı hem de tüm zamanların Türkiye ikinci en iyi derecesi yapılmış oldu. Bunun nedeni parkurun ve koşulların son derece iyi olması. Ne yaparsak en iyisini yaparız. Sonuç da en güzeli oluyor” dedi.

Seçer, maratonun önemini vurgulayarak, “Bu organizasyon, sporcuların 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılım için kota alabileceği bir fırsat sunuyor. Maratonda elde edilen önemli dereceler, sporun Mersin’deki gücünü bir kez daha gösterdi.” şeklinde konuştu.

Maratona 1696 sporcu katıldığını belirten Seçer, gelecek sene de Uluslararası Mersin Maratonu’nu düzenleyeceklerini söyledi. “5.’sini yaptığımız maratonun darısı her seneye olsun. Ben seneye de buradayım. Yine beraber yapacağız. Bir yere gittiğimiz yok. Sizlerin sayesinde görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz, yapmaya da devam etmek istiyoruz. Sizlerin desteğiyle de bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli spor organizasyonlarına vurgu yaparak, “Geçtiğimiz aylarda Tarsus Yarı Maratonu’nu yaptık. Orada da Halk Koşusu’nda bulundum. Haziran ayında ikincisini yaptığımız Uluslararası Kilikya Maratonu vardı. Bu ve bunun gibi birçok turnuva ve yarışmalar çok daha zengin içerikle, daha da güçlenerek ve zenginleşerek önümüzdeki yıllarda da devam edecek.” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sporun barış ve kardeşlik için birleştirici güç olduğunu vurgulayarak, ailelere çocuklarını Büyükşehir’in spor kurslarına kaydettirmeleri çağrısında bulundu. Seçer, farklı disiplinlerde mevcut olan kurslar sayesinde sporun, sağlıklı bir yaşam için önemine dikkat çekti. “Spor; sağlıklı bir bireydir, iyi bir fiziktir, insanı mutlu ve huzurlu eder, sağlıklı yaşamasını sağlar” diyen Seçer, sporun birleştirici gücünün, bir takım olma hüviyetini, yardımlaşmayı, kazanmayı, sevinmeyi, üzülmeyi ve insan davranışlarının bütünleşmesini sağladığını belirtti.

Seçer, “Sporun milliyeti olmadığına dikkat çekerek, uluslararası müsabakalarda takımların etnik kökenleri, ırkları, dinleri ve dilleri değil, onların performansı yarışır. Bu nedenle sporu önemsiyoruz” dedi. Törende konuşan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise Mersin’de düzenlenen spor organizasyonlarının kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Maratonda 42K kadınlar kategorisinde birinci olan Ruth Jebet’in Mersin’de hem parkur rekoru kırarak hem de olimpiyat barajını aşarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılım hakkı elde ettiği belirtildi. Erkekler kategorisinde ise birinci olan Benard Kipkorir’in Mersin’de parkur rekoru kırarak Türkiye’de en iyi ikinci dereceyi elde ettiği kaydedildi.

10K yarışlarında kadınlar kategorisinde birinci olan Remziye Erman, erkekler kategorisinde ise birinci olan Murat Emektar’ın dereceleri ve diğer başarılar da belirtildi.

Uluslararası Mersin Maratonu’nda sporun heyecanı Paten Yarışı ile devam etti. Kadınlar kategorisinde birinci olan Niloufar Mardani, ikinci Berat Kızmaz ve üçüncü Özge Norman oldu. Erkekler kategorisinde ise birinci Christos Sarantis, ikinci Abdulkerim Yıldız ve üçüncü Abolfazl Majidi Abajlou olarak belirlendi.

Yarışlarda elde edilen başarılar ve duygusal anlarla ilgili konuşan 42K Kadınlar birincisi Ruth Jebet, “Çok uygun koşullar altında, uygun hava koşulu ve pistte yarıştık. Bu mükemmel organizasyon için herkese teşekkür ediyoruz. Benim bugüne kadar koştuğum en iyi zamandı. Kişisel rekorumu geliştirdim. Onun için de çok mutluyum. Yeni bir parkur rekoru sahibiyim, çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

42K Erkekler birincisi Benard Kipkorir de duygularını şu şekilde dile getirdi: “Çok mutluyum, çok iyi hissediyorum. Çünkü parkur rekorunu kırdım. Çok güzel organize olunmuş ve çok düz bir parkurdu. O yüzden çok keyif aldım. Türkiye’de ikinci, Mersin’de ilk kez yarışıyorum.”

Paten Yarışı’nın erkekler kategorisinde birinci olan Christos Sarantis, ödülünü aldığı esnada kız arkadaşına evlenme teklifi etti. Sarantis, “Çifte kazananım ben, hem şampiyon oldum hem de evlilik teklifi ettim. Çok mutluyum” dedi. Kız arkadaşı Alexandra Noti ise aldığı evlilik teklifi karşısında şaşırdığını ifade ederek, “Ben aslında onu desteklemeye geldim. Ama beni çok hoş bir sürprizle şaşırttı. Hiç böyle bir teklifi beklemiyordum” dedi.

Uluslararası Mersin Maratonu’nda düzenlenen Halk Koşusu, katılımcılardan tam not aldı. Adana’dan katılan ve hem 10K hem de Halk Koşusu’nda yarışan Yılmaz Özkan, parkuru çok beğendiğini belirterek, “Parkur çok güzel. Ben Türkiye’nin değişik illerine gittim. Bu parkur en güzel parkurlardan birisi. Manzara güzel, parkur güzel, hava güzel. Katılmak isteyenler de gelsin, spor her şeydir” dedi.

Türk Eğitim Derneği adına koşan Deniz Demirci, eğitime verdikleri önem nedeniyle maratona katıldıklarını ifade ederek, “Eğitim biz öğretmenler ve herkes için çok önemli. Umarız bir katkımız olmuştur. Hem spor adına hem de eğitim adına farkındalık oluşturduysak bizler için iyi olacak” diye konuştu. Parkuru da değerlendiren Demirci, “Mersin sahili normalde de sporu seven insanlar için çok ideal bir yer. Sahil buna çok uygun olarak planlanmış. Bir de trafiğe kapalı olunca Pazar günü maratonun tadını çıkarmak hoş oldu. Uzun aradan sonra iyi bir başlangıç oldu” şeklinde konuştu.

LÖSEV adına koşan Sebiha Ersoy, koşunun keyifli olduğunu ve LÖSEV için farkındalık oluşturmak adına koştuklarını söyledi. Parkurun bir kısmını kızını omzuna alarak koşan Murat Şah ise, “Mersin mükemmel bir şehir. Büyükşehir Belediye Başkanı’nı tebrik ediyorum” dedi. Halk Koşusu’na katılan 11 yaşındaki Çınar Hazim de “Parkur biraz zor geldi ama çok güzeldi. İyi oldu bizim için. Biraz zorlanarak tamamladım. Bir daha olursa seve seve katılmak isterim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.