ChatGPT’nin yeni versiyonu GPT-4 geliştirildi

ChatGPT’nin yeni versiyonu GPT-4 geliştirildi

ABONE OL
Mart 21, 2023 13:07
ChatGPT’nin yeni versiyonu GPT-4 geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zeka geliştirme laboratuvarı OpenAI, sohbet botu ChatGPT’nin dördüncü versiyonunu çıkardı.

Daha yeni başlamıştık, ne zaman 4’üncü sunuma geldik?

Aslında çok da yeni başlamadık. Çoğumuz ChatGPT’yi son birkaç aydır konuşuyor olsa da mevzuyla yakından ilgilenenler OpenAI’ın 2018’den beri GPT (Generative Pre-trained Transformer) dil modelleri yayınladığını biliyor.

30 Kasım 2022’de tanıtılan ve herkesin kullanımına açılan aslında ‘GPT-3’ idi ancak sohbet botu gibi çalıştığı için ChatGPT olarak adlandırıldı. ChatGPT’nin ve genel olarak GPT dil modellerinin nasıl çalıştığını Prof. Dr. Cem Say çok açık bir dille Diken’e anlatmıştı.

GPT-4’ün nesi farklı?

ChatGPT kullanıcıları sohbet botundan çok etkilenmekle birlikte hatalarını bulup çıkarmakta da gecikmemişti. Özellikle maddi hatalar gündeme gelmişti.

OpenAI web, son aylarını yazılımı daha güvenilir hale getirmek için çalıştığını, GPT-4’ün ‘genel bilgisinin daha geniş, problem çözme yeteneğinin daha gelişmiş‘ olduğunu söyledi. GPT-4’ün sorulara doğru cevap verme olasılığı yüzde 40 daha fazla.

Yazılımın önemli bir farkı da yalnızca sözcükleri değil resim fotoğraf gibi görselleri de işleyebilme yeteneği. Yani GPT-4 ile yalnızca yazıyla değil görseller üzerinden de konuşabileceksiniz. Hatta yakında buna video da eklenecek.

GPT-4’ü kimler kullanabilir?

ChatGPT ilk çıktığında kayıt olup hesap açan herkes kullanılabiliyordu. Talep artınca bekleme listesi oluştu. Şimdi, dünyanın bazı bölgelerinde kısıtlamalar olsa da ChatGPT’yi OpenAI’a kaydolan herkes kullanabiliyor. Ayda 20 dolar ödeyenler ise ChatGPT Plus aboneliği alabiliyor. GPT-4’ü de şimdilik yalnızca onlar kullanabiliyor. Gelecekte, muhtemelen Microsoft’un arama motoru Bing’e de GPT-4 eklenecek.

Sırada ne var?

GPT-4 bir yapay zeka yazılımı, yapay zeka ise her daim öğreniyor. Şu anda Morgan Stanley yazılımı varlık yönetimi verilerini düzenlemek için kullanıyor, ödeme şirketi Stripe Inc. dolandırıcılıkla mücadeleye yardımcı olup olmayacağını test ediyor ve dil öğrenme uygulaması Duolingo, hataları açıklamak ve kullanıcıların gerçek dünyadaki konuşmaları yapmasına izin vermek için kullanıyor.

ChatGPT sayesinde, arama motoru yarışında Google’a rakip olan Microsoft, OpenAI’ye 10 milyar dolar yatırmayı kabul etti. Google ChatGPT hamlesine, kendi sohbet robotu ‘Bard‘ ile karşılık verdi. Yapay zeka konusunda iddia sahibi olan Çin’de Baidu adlı şirket ‘Ernie‘ adlı botla yarışa katılmaya çalışıyor.

Kaynak: Diken.com.tr

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.