Heykelin kaidesi kaldırılırken 134 yıllık zaman kapsülü bulundu

Heykelin kaidesi kaldırılırken 134 yıllık zaman kapsülü bulundu

ABONE OL
Ekim 19, 2022 19:25
Heykelin kaidesi kaldırılırken 134 yıllık zaman kapsülü bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Virginia eyaletinin başkenti Richmond’da, bir heykel kaidesinin, bulunduğu yerden kaldırılmasına yönelik çalışmalar sırasında 134 yıllık zaman kapsülü bulundu.

Bu yıl eylül ayına kadar üstünde Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon Ordusu’nun komutanı General Robert E. Lee’nin heykeli bulunan kaidenin altına 1887 yılında bir zaman kapsülü konulduğu biliniyordu. Mayıs 2020’de, Minneapolis’te, siyah George Floyd’un beyaz polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar sonrasında heykelin kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Heykel eylülde kaldırıldıktan sonra kaideyi yerinden sökmek için çalışmalar başladı. Çalışmalar sırasında ay başında bir kapsül bulundu ancak onun içinde Amerika Konfedere Devletleri’ne ait izleri taşıyan kapsül olmadığı anlaşılınca ‘arayış’ sürdü.

Virginia Valisi Ralph Northam, dün, Twitter hesabından haberi duyurdu: “Buldular. Bu, herkesin aradığı zaman kapsülüne benziyor.”

Kutunun içinde eski ABD Başkanı Abraham Lincoln’ün fotoğrafının da olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Diken.com.tr


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.