İlçe Belediye Başkanlarımız…

İlçe Belediye Başkanlarımız…

ABONE OL
Ağustos 24, 2021 10:35
İlçe Belediye Başkanlarımız…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanlarının kendilerini ifade etmeleri iletişim araçlarıyla olur.

Yaptıkları işlerin şekli şemalı ve içeriği vatandaşın dikkatine sunulur.

Vatandaş ya basın ve medya araçları sayesinde ya da gözleriyle görerek yapılanlara not verir.

Mersin İlçe Belediyelerini ele aldığımızda çok ilginç veriler ve haberlerle karşılaşıyoruz.

Yerel basını izlediğimizde haberlerin büyük kısmı, belediyelerin basın bültenlerinden oluşur. Bunun yanında daha kurumsal çalışan bazı özel sektör sahipleri işin farkındaysa bir basın danışmanıyla yaptıklarını, reklamlarını basın bültenleriyle kamuoyuna ulaştırmaya çalışırlar.

Son 1 aylık gözlemlerimi aktarmak istiyorum…

Toroslar Belediyesi: Haberlerinde hep küçük çaplı eğitimler, kurslar, birkaç demode olmuş asfalt araçlarıyla yol düzenlemeleri var. Toroslarda şenlik, spor takımlarını kutlama, mesaj verme vs. Dişe dokunur ve kendi görev alanına düşen sokakları onarma, yeni yollar açma, çevre bakımı gibi işler pek yok. Demeç verme, şenlik yapma, geri dönüşü ve sürdürülebilirliği olmayan kurslar açma…

Kasaba belediyeciliği tarzında. Toroslardaki yaylalara gittiğinizde sokakların ne kadar bakımsız ve ilkel koşullarda olduğunu görürsünüz. Vatandaş kendi sokağını düzeltmek zorunda kalıyor. Aslında kendini bir kurtarabilse etrafındaki çemberden çok daha iyi olacak. İş insanlarına yatırım konusunda destek olduğunu duyuyoruz. İyi niyetli olduğuna da inanıyoruz. Ama bu yetmiyor. Hizmet olmadan memnuniyette olmuyor.

Mezitli Belediyesi: Sen çal sen oyna misali. Ne yaptığını bende anlamıyorum. Caddelerin bakım ve onarımı Büyükşehir’de, çevre düzenlemeleri Büyükşehir’de. Mezitli belediyesi dar bir alanda kadınlarla küçük bir emekli evi, genişleyemeyen kadın üretici pazarı, anfi tiyatroda bazı etkinlikler. Başka da bir şey yok. Sosyal demokrat bir belediyeden beklenen elbette çok daha fazlasıdır. Neşet bey deneyimli bir başkan olarak görevlendirildi. Çok şey bekleniyordu. Ancak çok dar alana sıkışıp kaldı. Kent bürokrasisinden kopuk, STK’lardan kopuk, geniş halk yığınlarından kopuk bir izlenim veriyor.

Yenişehir Belediyesi: Abdullah Özyiğit’in farkı halka daha sıcak yaklaşması. Herkesle selamlaşıyor, konuşuyor, görüşlerini alıyor. Birçok proje üzerinde çalıştığını biliyoruz. Tüm toplumu ilgilendiren sosyal tesislere ağırlık vermeye başladı. Projeleri çok ama zamanı da çok iyi kullanması lazım. İyi niyetle bir şeyler yapmaya çabalıyor.

Akdeniz Belediyesi: Gültak ise evlere şenlik. Çok iyi şov yapabiliyor. Çocuklarla halay çekiyor, kendisine ait olmayan millet bahçesinde fiyakasını atıyor, şenlik yapıyor, taziye, düğünleri aksatmıyor, TOKİ’nin kentsel dönüşümünün etrafında dolaşıyor. Demeçler, tartışmalar, komplolar, iç kavgalar devam ediyor. “Çapsız” dönüşümlü Bşk. Yrd. larından biri olan Nenni ise çöplüklerde dolaşarak Büyükşehir aleyhine maden arıyor!  Mahallelerin ara sokaklarında ise hizmet adına tık yok. Kural böyle başaramadığın an, boş tenekelere hızlı vuracaksın ki, ses getirsin ve kuru kalabalıklarda her şey bulanık olsun!

Neyse zaman akıp gidiyor ve 1 yıl sonra seçim havasına gireceğiz zaten.

Ne ekersen onu biçersin…

İbrahim YALÇINER


Yazarımızın diğer yazıları:


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk