İngiliz hastaya dijital 3D baskılı protez göz takıldı

İngiliz hastaya dijital 3D baskılı protez göz takıldı

ABONE OL
Ağustos 29, 2022 14:39
İngiliz hastaya dijital 3D baskılı protez göz takıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada ilk kez Londra’daki Moorfields Göz Hastanesi’nde bir hastaya 3 boyutlu (3D) baskıyla üretilmiş göz protezi takıldı.

Steve Varze, bugün 3D yazıcıyla üretilen göz proteze sahip ilk kişi olacak. Varze, Londra’daki Moorfields Göz Hastanesi’nde tedavi görüyor.

3D yazıcıyla oluşturulan gözün geleneksel akrilik protezlere göre daha gerçekçi olacağı düşünülüyor. Ayrıca, protezin bu şekilde üretimi hastaların bekleme süresini de altı haftadan üç haftaya indiriyor.

40’lı yaşlarında olan Verze, “20 yaşımdan beri proteze ihtiyacım var ve bu konuda kendimi her zaman mahcup hissettim. Evden ayrılırken her zaman aynaya ikinci kez bakardım ve gördüğüm şeyden hoşlanmazdım” dedi.

Verze, kendisi için üretilen yeni protez gözün harika olduğunu söylerken, BBC’ye konuşan Moorfields Göz Hastanesi danışmanı Mandeep Sagoo, hastane personelinin tamamen dijital ortamda üretilen protezin potansiyeliyle ilgili “heyecanlı” olduğunu aktardı.

Göz protezi bekleyenlerin sayısını büyük oranda düşüreceğiyle ilgili kendinden emin olduğunu söyleyen Profesör Sagoo, “Yaklaşan klinik deneyinin, bu yeni teknolojinin değeri hakkında hastalar için ne kadar fark yarattığını gösteren sağlam kanıtlar sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Protez gözler eski yöntemde akrilikten kalıplanarak hastanın göz rengine uygun olarak elle boyanıyor. Uzmanların, uzun zaman alan ve pahalı olan bu yöntem yerine 3D yazıcı kullanarak bir saat içinde 150 göz protezi üretebileceği iddia ediliyor. Steve Verze’ye takılacak göz Z-Corp 510 kullanılarak üretildi.

Kaynak: Karar.com


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.