İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir saldırgan HDP binasına saldırdı: 1 kişi yaralandı
  • Diyalektik Haber
  • Gündem
  • İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir saldırgan HDP binasına saldırdı: 1 kişi yaralandı

İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir saldırgan HDP binasına saldırdı: 1 kişi yaralandı

ABONE OL
Aralık 28, 2021 15:36
İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir saldırgan HDP binasına saldırdı: 1 kişi yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir saldırgan HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasında bir kişiyi yaraladı.

Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, saldırganın ateşlemek istediği silah tutukluk yapınca, bıçakla saldırmaya çalıştı fakat binada nöbetçi olarak duran HDP’lilerin müdahalesiyle saldırgan kaçmak zorunda kaldı. Binadan çıkan saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Saldırı girişiminde bir HDP’li hafif şekilde yaralandı.

Olayın duyulmasıyla birlikte HDP il, ilçe yöneticileri Bahçelievler’e gidiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, “Açıkçası faciadan dönüldü diyebilirim. Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize. Silah ateş alsaydı bunları konuşmazdık. İzmir il binamızdaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının bir gün öncesi böyle bir saldırının yapılması bizim için manidardır. Partimize dönük bu tür silahlı saldırılar, bir kişinin milliyetçi duygularıyla yaptığı saldırılar olarak gösterilmek isteniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu saldırılar, planlı ve bilinçli saldırılardır” dedi.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda HDP’li Deniz Poyraz yaşamını yitirmişti. Davanın duruşması yarın İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davada sanık Onur Gencer ilk defa mahkemeye çıkarılacak ve ifadesi alınacak.

Kaynak: gercekgundem.com, T24.com.tr


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.