Mustafa Gültak nereye koşuyor?

Mustafa Gültak nereye koşuyor?

ABONE OL
Eylül 29, 2021 14:03
Mustafa Gültak nereye koşuyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafa Gültak, işi gücü bırakıp Vahap Seçer’i karalama peşinde.  Böyle bir şey ilk defa oluyor. Çok şaşırtıcı, çok ilginç. Elbette başkanlar arasında hizmet yarışı olabilir. Hatta siyasi rekabet olabilir. Ancak olan bu değil, olan resmen husumet. Oysa bunun kimseye yararı yok. En çok Gültak’a yararı yok.

Gültak resmen bir takıntı içinde. Adeta psikolojik bir vaka var ortada. Bir belediye başkanı kendi bölgesinde adım adım gezip Vahap Seçer hakkında konuşur mu? Yok şuraya asfalt yapılmadı, yok şuraya yağmur suyu döşenmedi der mi? Dahası vatandaşları Büyükşehir Belediye başkanı aleyhine kışkırtır mı? Allah aşkına böyle bir şeyi hiç duydunuz ya da gördünüz mü?

Tamam. Büyükşehir belediye başkanı olmak istiyorsun, anladık. Ama bunun yolu bu değil ki. Bu gerginliğe ne gerek var. Her fırsatta bir tartışma açmaya ne gerek var. İl başkanı mısın, belediye başkanı mısın?

Belediye başkanı isen, başkanlığını yapacaksın. Önce bölgene hizmet edeceksin. Sonra kendini iktidar partisinden olma hasebiyle Mersin’in ita amiri gibi davranmaktan vazgeçeceksin. Maşallah iktidarın öyle böyle yaptıkları tüm hizmetler senden soruluyor.

Millet bahçesini de sen yaptın(!), TOKİ evlerini de(!). Sahi kendi belediye sınırlarında olmayan Millet Bahçesini neden üstlendin. Ortada hem hukuki hem etik bir sorun yok mu sence?

Mustafa Gültak aynı zamanda bir belediye meclis üyesi olarak elbette Büyükşehir Belediye hizmetlerini eleştirecek, eksik ya da yanlış gördüklerini söyleyecek.

Kimse buna bir şey diyemez. Ama bir belediye başkanı meclis toplantısında “şu mahalleden selam getirdim, şu esnaftan selam getirdim(!), şu muhtarlar sizden randevu aldım diyemez.

Derse ne olur. Komik duruma düşer. Rolünü ve kimliğini karıştırmış olur. Olan da budur.

Böyle bir yolu seçen Gültak her seferinde Vahap Seçer karşısında zor duruma düşeceğini nasıl bilmez. Karşısında usta bir politikacı olduğunu nasıl anlamaz. Her polemikte yenilen Gültak’a biri dur demeli bence. Yenilen pehlivan güreşe doymaz sözü boşuna değil demek ki.

Bakın Mersin’in böyle gerginliklere ihtiyacı yok. Rekabete bir şey demiyoruz, ama rekabet kadar işbirliği de gerekiyor şimdi. Bu anlayış da olmayan her politikacı kaybedecek, bu da böyle bilinsin. Mersin’de politik seviyenin çok yüksek olduğunu, herkesin her şeyi takip ettiğini kimse unutmasın. Herkes yarışsın ama kurallarıyla. Çelme takarak değil, engelleyerek değil.

Bütün bu olanlardan sonra Gültak, Büyükşehir hizmetlerini engellemiyoruz demiyor mu?

Aklımızla dalga geçiyorlar resmen. Sizin yaptığınız tam da budur. Siz Mersin halkına hizmeti resmen ve alenen engelliyorsunuz? Büyükşehir belediye bütçesini onaylanıyorsunuz. O yıl içinde hizmetlerin gerçekleşmesi için borçlanma miktarını kabul ediyorsunuz, sonra da yıl içinde meclis çoğunluğuna güvenerek borçlanmayı reddediyorsunuz. Bu hangi akla, hangi hukuka, hangi vicdana sığar Allah aşkına.

Yahu arkadaş bir belediye şirketinin kendi belediyesinin de alçağı ihaleler için alması gereken teminat mektubu hakkını bile reddettiniz be. Bu kadar mı yüreğiniz karardı, bu kadar mı aklınız durdu. Mersin bunu hakkediyor mu, Mersin halkı bunu unutacak mı? İnsanların yüzüne nasıl bakacaksınız, karşınıza siyaseten çıkmayacak mı sanıyorsunuz.

Düşünün bir belediye başkanı önceki dönemden 3 milyar Tl borç devir alıyor. Bu borcun 1milyar Tl’sini ödüyor. Ama hiçbir biçimde borçlanamıyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Mersin halkı, şimdiye kadar 1 milyar Tl kadar hizmetten mahrum kaldı demek. Bu böyle devam ederse Mersin halkının Büyükşehir’den alacağı bir yıllık hizmetini yediniz demek.

Buna hakkınız var mı sayın Gültak. Tüm Cumhur ittifakı üyelerine soruyorum, buna hakkınız var mı? Siyaset bu mudur, insanlık bu mudur? Nasıl gece rahat uyuyorsunuz anlamıyorum.

Vahap Seçer bütün bunlara rağmen sakinliğini koruyor, sizin gerçeği görmenizi, aklınızı başınıza almanızı bekliyor. Ama bu da bir yere kadar olmalı herhalde.

Son sözüm şu Sayın Gültak: Gerçekten nereye koşuyorsunuz? Gittiğiniz yol, yol değil. Belki kişisel hırslarınızı tatmin ediyor olabilirsiniz. Ama kaybediyorsunuz ve Mersin’e kaybettiriyorsunuz. Yazık ediyorsunuz Mersin’e de kendinize de.

İbrahim YALÇINER


Yazarımızın diğer yazıları:


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk