SEÇER: “MERSİN’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORSAK, TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORUZ DEMEKTİR”
  • Diyalektik Haber
  • Yerel
  • SEÇER: “MERSİN’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORSAK, TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORUZ DEMEKTİR”

SEÇER: “MERSİN’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORSAK, TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORUZ DEMEKTİR”

ABONE OL
Ocak 22, 2023 21:29
SEÇER: “MERSİN’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORSAK, TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLIYORUZ DEMEKTİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen Çarşı merkezindeki otopark sorununa cevap vererek, tek bir açılışta 2 çalışmayı birden hizmete sundu. Başkan Vahap Seçer tarafından açılışı gerçekleştirilen ‘Kent Meydanı ve Katlı Otopark’, Mersin çarsısını eski cazibesine kavuşturmasının yanı sıra Mersinlilerden de tam not aldı. Açılışta konuşan Başkan Seçer, “Mersin’de sosyal barışı sağlıyorsak, Türkiye’de sosyal barışı sağlıyoruz demektir. Mersin’e bir halel getirirsek, bunu siyaset uğruna, 3-5 oy uğruna, tekrar Belediye Başkanı seçilmek için, milletvekili olmak için yapıyorsak hem hukuken hem ahlâken hem insanen hem vicdanen bunlar kabul edilebilir davranışlar değildir” dedi. 

Seçer, açılışı gerçekleştirilen Kent Meydanı ve Katlı Otopark konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, “Bu otoparkın özelliği; şurada Özgür Çocuk Parkı var. Orası 3 No’lu Metro İstasyonumuz. Oraya da yer altından tünelle bağlı olan bir otopark. Biz Metro Projesi’nde biliyorsunuz 6 istasyonda toplamda 2 bin 300 araçlık otopark da yapacağız. Burası aslında Metro Projesi’nin ilk otoparkı da olmuş oluyor” dedi. 7 bin 200 metrekarelik Kent Meydanı’nın da bu projede çok büyük önem taşıdığından söz eden Seçer, “Burası eski Mersin merkezin tam göbeği olarak anılabilecek bir yer. Vatandaşlarımızın çarşıya alışverişe ya da okullara geldiğinde kullanabilecekleri nefis bir alan” diye konuştu. Mayıs ayında yapılması muhtemel seçimlere de değinen Başkan Seçer, “Ben eminim halkımız Mayıs ayında bu ülkeye bahar getirecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların altıncısı ‘Kent Meydanı ve Katlı Otopark’ oldu. Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi yanında bulunan alanda yaptığı çalışmalarla kente katlı otopark ve kent meydanı kazandıran Büyükşehir Belediyesi, özellikle mesai saatleri içerisinde yaşanan trafik ve park sorununu rahatlatmanın yanı sıra Mersinlilerin de faydalanabilecekleri bir sosyal alan yaratmış oldu. Başkan Vahap Seçer tarafından açılışı gerçekleştirilen ‘Kent Meydanı ve Katlı Otopark’, Mersin çarsısını eski cazibesine kavuşturmasının yanı sıra Mersinlilerden de tam not aldı.

Çarşı merkezinde ulaşımı rahatlatmak amacı ile hizmete geçirilen Kent Meydanı ve Katlı Otopark, 345 araç ve 40 motosiklet kapasitesine sahip olmasının yanında,  sokak basketbolu, gösteri ve sergi alanları, açık hava satranç ile bocce oyun sahaları, aletli jimnastik alanı, kaykay-paten sahası, masa tenisleri gibi birçok imkânıyla tüm vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verebilecek sosyal alan olma özelliği de taşıyor.

“29 milyon liralık imalatı olan 2 katlı, modern bir otopark açacağız”

Başkan Vahap Seçer, Belediye Başkanı olarak sorunlu gördükleri her alana dokunduklarını ifade ederek, “İşte Belediye Başkanlığı böyle bir şey. Yolda geçerken, arabada giderken her şeyi görebiliyorsunuz Belediye Başkanı olarak. Eğreti duran, yeni imalatı yapılmış bir bordür taşı bile dikkatinizi çekiyor ya da bir alanı gezerken döşenen parkenin kalitesi bile dikkatinizi çekiyor, uyarıda bulunuyorsunuz. İşte uçakta seyahat ederken 1 yıl sonra Mersin’de su sorununun yaşanıp yaşanmayacağını daha bugünden Toroslar’ın tepesinde kar var mı yok mu bunun tespitini yaparak böyle Belediye Başkanlığı yapıyoruz” dedi.

 “Mersin’de sosyal barışı sağlıyorsak, Türkiye’de sosyal barışı sağlıyoruz demektir”

Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan 85 milyonun da, dünyadaki 7 milyardan fazla insanın da tabiatı, dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun kendilerinin kardeşi olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Seçim sathı mahalline giriyoruz. Mersin önemli bir kent. Mersin Türkiye’nin özeti. Mersin’de sosyal barışı sağlıyorsak, Türkiye’de sosyal barışı sağlıyoruz demektir. Mersin’e bir halel getirirsek, bunu siyaset uğruna yapıyorsak, 3-5 oy uğruna yapıyorsak, tekrar Belediye Başkanı seçilmek için yapıyorsak, milletvekili olmak için yapıyorsak hem hukuken hem ahlâken hem insanen hem vicdanen bunlar kabul edilebilir davranışlar değildir” dedi.

“Toplumun huzuru sandık sonuçlarını belirleyecek”

Başkan Seçer, Mayıs ayında yapılması planlanan seçimde Türkiye’nin tercihini yapacağına da değinerek, “Yapılan uygulamalar, Türkiye’nin geldiği nokta, aldığı hizmetler, ekonomi, her şeyden önemlisi toplumun huzuru sandık sonuçlarını belirleyecek. Ben buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Türkiye’de esen, ki en fazla bizi çarpıp hasta etmeye çalışan bu korku ve baskı rüzgârından etkilenmeyin. Bakın Başkanınız etkileniyor mu? Şimdilik Allah’a havale ediyor ama Türkiye’de bizim standartlarımıza uygun, bizim standartlarımız da gelişmiş toplum standartlarıdır, ona uygun bir hukuk sistemi tekrar hayat bulduğu zaman, o zaman bunları biz hukuka havale edeceğiz. En kibar şekliyle bunun böyle bilinmesini isteriz” diye konuştu.

“Kent Meydanı her  şehir için önemlidir”

‘41 Kere Maşallah’ diyerek 41 açılış yapacaklarından söz eden Başkan Seçer, açılışı gerçekleştirilen Kent Meydanı ve Katlı Otopark konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Seçer, “Burası daha önce kullanılan ama halka açık olmayan, bir hayli de eskimiş, demode olmuş, iptidai dediğimiz tek katlı otoparktı. Her bir katı 5 bin 500 metrekare ve toplamda da 345 araç, 40 motosiklet ve bisiklet alıyor. Bu otoparkın özelliği; şurada Özgür Çocuk Parkı var. Orası 3 Nolu Metro İstasyonumuz. Oraya da yer altından tünelle bağlı olan bir otopark. Biz Metro Projesi’nde biliyorsunuz 6 istasyonda toplamda 2 bin 300 araçlık otopark da yapacağız. Aslında Metro Projesi’nin ilk otoparkı da olmuş oluyor. Diğerleri de her istasyonun, 6 istasyonun altında yer alacak. Burası son sistem. Araç yıkama ünitesinden, asansöre, yangın merdiveninden, yangın söndürme cihazlarına kadar son sistem. 7/24 güvenlik kontrolü altında, boş-dolu sensörleriyle park yeri tespiti yapan bir otopark olacak. Buranın plaka sistemi tanımlanan bir yapısı var, bir sistemi var ve burada ücret için abonelik sistemi de geliştirilmiş oldu. Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İmar A.Ş.’nin otoparklarının tamamında o abone kartı da geçerli olacak” dedi. 7 bin 200 metrekarelik Kent Meydanı’nın da bu projede çok büyük bir önem arz ettiğinden söz eden Seçer, “Kent Meydanı her şehir için önemlidir. Nefes alacağımız bir yer olsun isteriz. Alışverişe çıktık, dönüyoruz, eve gideceğiz, okuldan dönüyoruz, oturup soluklanacağımız bir yer isteriz. Yazın güneşten korunacağımız, kışın soğukta güneşleneceğimiz bir alan isteriz. Burası da eski Mersin merkezin tam göbeği olarak anılabilecek bir yer. Burada da vatandaşlarımız bu çarşıya alışverişe geldiğinde kullanabilecekleri ya da okullara geldiğinde kullanabilecekleri nefis bir alan” şeklinde konuştu.

“Metroyu ve 35 kilometrelik raylı sistem projesini Mersin’e kazandırmadan, görevimden ayrılmayacağım. Bu sözü veriyorum”

Vatandaşlardan, Marina ve Forum AVM açıldıktan sonra Mersin merkez olarak adlandırılan bölgenin eski cazibesini yitirdiğine dair şikâyetler aldıklarını ve bunu doğru bir yaklaşım olarak değerlendirdiğini söyleyen Başkan Seçer “ ‘Mersin merkez cazibe merkezi olmaktan çıktı’. Doğru bir yaklaşım ama biz bunu tersine çevirebiliriz. Metro buna katkı sağlayacak önemli bir toplu taşıma projesidir. Bakın buradan sesleniyorum; burada ben belediye olduğum sürece söz veriyorum size bu Metroyu ve mevcut projenin dışında da toplam 35 kilometrelik raylı sistem projesini mersine kazandırmadan Mersin’den, görevimden ayrılmayacağım. Bu sözü veriyorum” dedi.

“Ben eminim halkımız Mayıs ayında bu ülkeye bahar getirecek”

Mayıs ayında yapılması muhtemel seçimlere de değinen Başkan Seçer, “Muhtemelen Mayıs ayında seçim var, öyle görünüyor. Mayıs ayında halkımız, 31 Mart’ta bahar getirdi ya, ben eminim halkımız Mayıs ayında bu ülkeye bahar getirecek. Partim iktidar olsun, Sayın Genel Başkanım Cumhurbaşkanı olsun ya da altılı masanın adayı Cumhurbaşkanı seçilsin, Mersin’e 4 yılda yaptığım hizmeti, bu kadar sıkıntılı koşullar altında yaptığım hizmeti, emin olun size bir yılda yaparım, emin olun buna. Bunu tüm samimiyetimle ve tüm gerçeklikle söylüyorum. Hayal ürünü değil. Yeter ki ülkeme bahar gelsin, onu istiyorum. Çiçekler açsın, böceklerin sesi gelsin, kuşların sesi gelsin, insanların yüzü gülsün, cemreler toprağa, havaya, suya düşsün. Yeter ki o gerçekleşsin. Bakın ondan sonra neler oluyor” diye konuştu.

Açılışı yapılan Katlı Otopark ve Kent Meydanı’nın da içerisinde olduğu 4.9 hektarlık alan üzerindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Seçer “Bu yenileme alanı 4.9 hektarlık bir alan,  projesini bitirdik. En son Koruma Kurulu kararları çıkıyor. Birçok bölgede zaten çalışmaları başlattık. İstiklal Caddesi yapılıyor, ilk etabı bitmek üzere. Sonra 2. Etap Hastane Caddesi-Özgür Çocuk Parkı, Özgür Çocuk Parkı-GMK Bulvarı’na kadar devam edeceğiz. Görmeyenler görsün. Bitmek üzere ilk etap. Eski Mersin’e yakışır, onun o otantik havasına yakışır bir cadde meydana geliyor burada. Birçok yerde düzenlemeler olacak. Bakın yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. MESKİ binasında karşıda görüyorsunuz. Daha 15 gün önce taşındı. Abone işleri de buraya geldi duyuralım” ifadelerini kullandı.

“İtibarlı bir siyasetçi halka verdiği sözü tutan siyasetçidir”

Bu çalışmaların eski Mersin çarsısını canlandırma çalışmalarının karşılığı olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer şunları kaydetti:

“Bunları neden yaptık biliyor musunuz? Lafla, sözle peynir gemisi yürümüyor, ‘eski Mersin çarşısını canlandıralım’ dedik. Canlandıralım da ‘Canlan çarşı’ demekle canlanmıyor işte. Bir şeyler yapacaksınız. Metro yapacaksınız, otopark yapacaksınız, cadde düzenlemesini yapacaksınız ve mümkünse vatandaşın merkeze gelmesini sağlayacaksınız. Metroyla, abone işlerini buraya taşıyarak, insanlar buraya gelsin, şehrin merkezine gelsin. Buralar cazibe merkezi olsun. İstiklal Caddesi düzenlemesinden sonra aynı ekip Çamlıbel’e giriyor. Her şey hazır; projesi hazır, izinleri hazır, Çamlıbel canlansın. Balık pazarı; buradan oradaki balıkçı kardeşlerime de bir sözümü hatırlatayım. Biz sözümüzü unutmayız, asla. Makam, mevki; sözümüzü yediğimiz an beş paralık kıymeti olmayan yerlerdir makamlar, mevkiler. Makamında mevkisinde itibarlı, muteber bir siyasetçi halka verdiği sözü tutan siyasetçidir. Biz böyle siyasetçiyiz, yoksa o görevleri derhal bırakırız. Biz sokağa çıktığımız zaman başı dik gezen siyasileriz.”

“Haftaya Sayın Genel Başkanımız ve Mersinlilerle beraber Otobüs Yerleşkesi ve İzleme Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapacağız”

Kent genelinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlatan Başkan Seçer, “Dört yıl boşa geçmemiş, yatarak geçmemiş. Bak 41 açılış yapacağız. Yatmıyoruz, çalışıyoruz. Yaptığımız icraatlar bunun göstergesi” dedi. Önümüzdeki hafta Otobüs Yerleşkesi ve İzleme Koordinasyon Merkezi’nin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacaklarına değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Haftaya çok önemli bir günümüz olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Mersin’i onurlandıracak ve burada tabi ki toplantılar yapacak. Bir dizi çalışmalar yapacak ama Mersin’e çok güzel bir Otobüs Yerleşkesi ve İzleme Koordinasyon Merkezi kazandırdık. MEŞOT’u biliyorsunuz. Toroslar’da. Onun yanında bir çöp alanı vardı.  47 dönüm.  Burası otobüs yerleşkemiz ve İzleme Koordinasyon Merkezimiz. O gün bir şey daha yapacağız. Dedim ya yönetici sözünün eri adam olmalı. Dedim ki; ‘Bu dönem ilk görev dönemim, beş yılımda 272 otobüs planladım. Bunun yüzde 85’i CNG’li.  Bunu da Mersin’e kazandıracağız ve 2029 yılına kadar Mersin’in otobüs ihtiyacı kalmayacak. 41 otobüs de peyderpey geliyor. Haftaya Otobüs Yerleşkesi ve İzleme Koordinasyon Merkezi ve 272 otobüsün son parti teslim töreninde de Sayın Genel Başkanımız ve Mersinlilerle beraber o açılışı yapacağız.”

“Hayal ettiğimiz en büyük projeyi gerçekleştirdik; Mersin halkına huzur getirdik”

Başkan Seçer, Mersin’e birçok hizmetin yanı sıra en büyük hizmet olan huzuru getirdiklerini söyleyerek, “Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bunlar olur, bunlar maddi şeyler ama yönetime gelir gelmez biz aslında kafamızda tahayyül ettiğimiz, hayal ettiğimiz en büyük projeyi gerçekleştirdik; huzur. Mersin halkına huzur getirdik. Mersin’de yaşayan hiçbir kardeşim bu kentte kendini yalnız, öteki hissetmesin. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bu kente çocuğunun geleceği, aşı için gelen her kardeşim Mersinlidir ve benim kardeşimdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Kutlu Sezen, yapımı tamamlanan Kent Meydanı ve Katlı Otopark’ın 1,5 senede tamamlandığını belirterek, “Burada 5 bin 500 metrekarelik 2 katlı betonarme bir katlı otopark inşaatımız mevcuttur. Otopark içerisinde park takip sistemi, yangından korunma otomasyonları, havalandırma sistemleri güncel yapı teknolojilerine uygun olarak yapılmıştır. 345 adet aracın 40 adet motosikletin park edebildiği bu alanda trafik sirkülasyonları uygun bir şekilde çalışarak çok yüksek güvenlikli bir otopark haline getirilmiştir. Otoparkın üzerinde oluşturmuş olduğumuz kent meydanımızda sokak basketbolu, gösteri ve sergi alanları, açık hava satranç alanı, bocce oyun sahası, aletli jimnastik alanı, kaykay, paten sahası, masa tenisi alanları, süs havuzları, oturma alanları kazandırılarak halkımıza sunulmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Vahap Seçer ve protokol üyeleri hizmetin açılışını Mersinlilerle birlikte gerçekleştirdi.

Büyükşehir’in hizmetleri Mersinlilere ’41 Kere Maşallah’ dedirtiyor

Katlı Otopark ve Kent Meydanı’nın Mersin’e çok yakıştığını söyleyen vatandaşlardan Haydar Çelik, “Belediyemizin ve Vahap Seçer’in gerçekten takdire şayan çalışmaları var, her zaman takdir ediyorum. Sağ olsun öyle bir eser kazandırdı ki eşi benzeri yok, Mersin gibi bir yerde bu kadar sıkışıklığa rağmen burada böyle bir imkan yaratmak çok muazzam, çok güzel. 41 kere de 2 bin 500 kere de maşallah” dedi. Hatice Derya Eryürekler isimli genç ise, Mersin için çok büyük bir değişim olduğunu belirterek, “Çünkü otopark sorunu her yerde vardı, park etmek çok zamanımızı alıyordu. Ben mutlu oldum bir genç olarak. Başkanımıza teşekkür ederiz böyle bir şey vesile olduğu için. Mersin’in böyle değişmesi ve güzelleşmesi bizi çok mutlu ediyor. Ben mutlu oluyorum, insanlar da mutlu oluyordur umarım” diye konuştu.

“Müşterilerimiz arabasını otoparka koyacak, rahat rahat alışverişini yapacak”

Yaklaşık 50 yıldır esnaf olan Mehmet Tınas, “Çok memnun olduk. Özellikle otoparkın yapılmasına çok memnun olduk. Çünkü bizim bu çarşının en büyük sıkıntısı otopark. Otopark açıldıktan sonra gelen müşterilerimiz arabasını otoparka koyacak, rahat rahat alışverişini yapacak. Kafasında soru işareti kalmayacak. Büyükşehir’e çok teşekkür ediyoruz. Eski çarşı diğer yerlere nazaran cazibesi biraz daha düşük de olsa bu bize bir katma değer sağlayacak. En azından müşteri rahatlığı açısından. Beklentimiz buydu. Bu da gerçekleşmiş oldu” dedi.  Çarşı esnafından Aynur Demir, “Esnaf olarak gayet mutluyuz. Karşısı komple kapanıyordu bizim için çok rahatsız edici görüntü vardı ortada. Şu an çok da rahat, geniş ve güzel yeşillikli bir alan var. Bunun için uzun bir süre çalıştılar, gayet özen gösterdiler” diye konuştu.

“Şehir merkezinde böyle bir otoparkın olması çok büyük bir avantaj”

Katlı Otopark açılışına katılan vatandaş Recai Keser, “Şehir merkezinde böyle bir otoparkın olması çok büyük bir avantaj. Şehri rahatlatır. Ara sokaklara bakıyorsun trafikten dolayı yaya yolları kapanıyor. Şehir merkezinde katlı bir otoparkın olması gurur verici. Yanında da böyle bir meydanın, parkın olması son derece güzeldir” dedi. Deniz Zenger, Katlı Otopark ve Kent Meydanı’nın açılmasından dolayı esnaf olarak memnuniyetini dile getirerek, “Bizim için iyi oldu. Çünkü dükkan ve park alanı açısından bayağı sıkıntı yaşıyorduk. Hepimiz için iyi oldu. Hem görsellik olarak hem de duruş olarak daha şık duracak diye düşünüyorum. Gayet güzel bir ölçüde park alanı çözüm sağlandı” dedi. 

Dükkanı katlı otoparkın yanında olan Erkek Kuaförü Metin Belveren, “Esnaf olarak bu konuda çok memnunuz. En azından gelen müşterilerimizi daha rahat ağırlayabileceğiz. Otopark sorunumuz olmayacak” ifadelerine yer verdi. 1972’den beri çarşıda esnaflık yapan Sabri Duruk, yıllardır bekledikleri bir şey olduğunu belirterek, “Bugün çok özel bir gün aslında. Yıllardan beri burada esnaflık yapıyoruz böyle bir hizmet görmedik şimdiye kadar. Buraya çok gerekli olan bir şeydi. Büyük bir park sorunu vardı burada. Benim için, çarşı esnafı için, cadde için büyük bir hizmet.  Çok önceden yapılması gerekiyordu. Meydanda gelen vatandaşlar oturabilir, dinlenebilir. 41 kere maşallah diyorum” dedi. Otoparkın açılışını “Mersin’de beklenen bir şey” olarak ifade eden esnaf Osman Yılmaz, “Mersin’in kendi özüne dönmesinin dokunuşlarından bir tanesi. Otoparkın açılışı bu merkezdeki esnafın, vatandaşların ihtiyacı itibariyle çok yerinde, çok doğru, çok elzem bir şey. Hakikaten mutlu olduk. Gerçekten hissedilmiş bir ihtiyacın giderilmiş olmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.