DOLAR

32,3771

0.16%
EURO

35,0304

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,63

0,24%
BİST 100

9093.45

0,24%
Kripto parada yaz aylarında dikkat

Kripto parada yaz aylarında dikkat

ABONE OL
Mayıs 24, 2021 16:37
Kripto parada yaz aylarında dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasası önce Elon Musk’ın açıklamaları iloe sonra da Çin’in aldığı kararlarla sarsıldı. En sonra ABD Hazine Bakanlığı, 10 bin doların üzerindeki kripto para varlıklarının vergi dairesine bildirilmesini istedi. Tüm bu gelişmelerden sonra Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik ise yaz aylarına dikkat çekerek yatırımcıları uyardı. 1.5 trilyon doların altına düşen kripto para piyasalarındaki gelişmeler ve son yaşananların detayları…

Kripto para piyasaları son 24 saatte yüzde 7’den fazla değer kaybederek 1.5 trilyon doların altına indi. Kripto para piyasaları 2 Mart tarihinden sonra ilk defa 1.5 trilyon doların altını gördü. Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik “Yaz aylarında beklenen bazı gelişmeler var” diyerek kripto para yatırımcılarını uyardı.

Tarihi rekoru 64 bin 804 dolarla 14 Nisan’da gören Bitcoin geçtiğimiz hafta 31 bin dolara kadar gerilemiş, sonrasında 42 bin dolar bandını görmüştü. Dün 34 bin dolar sularında gezen Bitcoin, 35 bin dolarda sabit seyrediyor.

kripto-para-ne-kadar.jpg

ÇİN VE ELON MUSK DARBEYİ VURDU

Çin’in yerel finansal kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmeti vermesini yasaklaması, Tesla CEO’su Elon Musk’ın açıklamaları hızlı düşüş kaydetmelerine yol açtı.

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Bitcoin yüzde 4 değer kaybederek 35 bin 198 dolara indir. BTC’nin piyasa değeri 657 milyara düştü ancak piyasa hakimiyeti yüzde 44’e yükseldi.

Ethereum da değer kaybetti. ETH fiyatı yüzde 5 azalarak 2 bin 138 dolar oldu.

kripto-para-piyasa.jpg

Ripple ise uzun süre sonra bir doların altıda. XRP pifayı yüzde 11’den fazla değer kabederek 81 cente geriledi.

Dogecoin de düşen kripto paralardan. DOGE fiyatı yüzde 9 düşerek 31 cent oldu.

kripto-para-yaz-uyarisi.jpg

PİYASALARDA BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik kripto paraların durumuyla ilgili açıklama yaparken, toparlanmaya vurgu yaptı. Çelik, “Bitcoin’de yaşanan son düşüşün altında tabii hem Elon Musk etkisi hem ABD’den gelen açıklamalar, hem de Çin kanadından alınan aksiyonlar vardı. Özellikle Çin’in madencilikle alakalı olan tutumu ve sonrasında merkeziyetsiz kripto para borsasına erişim engeli getirmesi piyasadaki satışları derinleştirmiş oldu. Bu noktada hakimiyet oranı düşen Bitcoin direnç gösteremedi negatif haberlere. Ancak total olarak baktığımızda zaten ciddi bir ivme almıştı. Buradan bir düzeltme bekliyorduk biz. Hepsi birbirini destekleyince Bitcoin dolar da dolayısıyla diğer kripto para birimlerinde sert satış baskısı gördük. Önümüzdeki süreçte nereye kadar devam edecek dersek… Aşırı satım bölgesine geldi zaten. Yani çok fazla satıldı. Artık buradan bir miktar alışların gelmesi, bir miktar toparlanma beklememiz mümkündür” dedi.

kripto-par-yaz-uyarisi.jpg

YAZ AYLARINA DİKKAT

Çelik yaz aylarına dikkat çekti ve “Özellikle Bitcoin/Doların 42 bin doların üzerinde tutunmaya başlaması önemli. Yaz aylarında beklenen bazı gelişmeler var. Bir, Ethereum hard farku gelecek, Londra hard forku. Diğeri ADA ile ilgili oraya da alonzo hard forku gelecek. Böylelikle daha da iyileştirilmiş olacak. Yatırımcı bu haber dengelerine haber gerçekleşmeden fiyatlamaya başlayacak. Ancak piyasanın dinamikleri önemli. Daha farklı haberlere de ihtiyaç var. ama bütüncül çerçevede kripto paraların temeli eskisi gibi. Finansal piyasalara ışık tutuyor. Goldman Sachs birkaç ay öncesine kadar kripto paralar hakkında olumlu görüş belirtmezken, artık övmeye başladı. Ülkeler bazında daha önümüzdeki süreçte birçok regülasyon süreci atlatacağız. Toparlanma sürecine girecektir. Düşüş nereye kadar olur… Kritik bölgeleri geçemezse olası geri çekilmeye karşı yatırımcının dikkatli olmasında yarar var. Yaz aylarında kripto piyasasının beklediği pozitif haberler mevcut” açıklamasında bulundu.

kripto-para.jpg

BITCOIN ÇİN’DEKİ FAALİYETLERİNİ DURDURDU

HashCow ve BTC.TOP gibi kripto para madencileri Beijing’in Bitcoin madenciliği ve işlemlerine getirdiği kısıtlamaları artırmasının ardından Çin’deki faaliyetlerini durdurdular.

Kripto paraların değerleri, kripto varlıklarda denetimin sıkılaştığına işaret eden bu gelişmelerin ardından geriledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para madenciliğini hedef alan yeni kısıtlamaları cuma geç saatlerde açıkladı. Dünya kripto para madenciliğinin yüzde 70’inin Çin’de gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Kripto paralarla yapılan alışveriş gibi işlemler ancak çok güçlü bilgisayar sistemleri tarafından doğrulandıktan sonra geçerlilik kazanıyor. İşlemlerin doğrulanması madencilik olarak adlandırılırken doğrulanan her işlem için ufak miktarda kripto para yaratılıyor, böylece kripto para arzı sağlanıyor.

ÇİN’DEKİ MÜŞTERİLERİNE DURDURDU

Kripto para borsası Huobi’nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin’deki müşterileri için durdurduğunu ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.

BTC.TOP da düzenlemelerin yarattığı belirsizlikleri gerekçe göstererek Çin’deki faaliyetlerini durdurduğunu duyururken, HashCow ise Bitcoin madenciliği için yeni ekipman alımını durduracağını açıkladı.

Kaynak: Karar.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.